Türkiye'deki yabancı sermayeli ve yerli sermayeli bankaların pazarlama ve hizmet faaliyetlerinin karşılaştırılması
Comparison of foreign capital and domestic capital, marketing and service activities of the banks in Turkey
  1. Tez No: 573585
  2. Yazar: REFİYE SİMGE ÇELİK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SUMRU KALELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: BDDK, Yerli Sermayeli Bankalar, Yabancı Sermayeli Bankalar, Pazarlama, Hizmet
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'de faaliyet gösteren BDDK 'ya bağlı yerli sermayeli bankalar ile yabancı sermayeli bankalar arasındaki pazarlama ve hizmet faaliyetlerinin karşılaştırılması incelenmiştir. Bir ülkede ekonominin işlerlik kazanabilmesi için nakit paranın bir döngü halinde çalıştırılması gerekmektedir. Nakit akışını sağlayan kurumlar da bankalar olduğundan, bankacılık sektörü ülke ekonomisinin vazgeçilmezidir. Ülkelerin kalkınmışlık seviyeleri ve uluslararası arenada söz sahibi oluşları, ekonomileri ile doğru orantılıdır. Bu anlamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlam, kriz anlarında sarsılmış olsa dahi ayakta kalabilen bir bankacılık sektörü hedeflenmektedir. Yapılan bu çalışmada, yerli sermayeli bankalar ile yabancı sermayeli bankalar iki başlık altında toplanmış olup, daha sonra bu iki başlık pazarlama ve hizmet faaliyetleri açısından karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırmada her iki bankanın da eksi ve artı yönleri gösterilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak sermaye bakımdan farklı olan iki bankanın pazarlama bölümünde çalışan satış personelinin pazarlama ve hizmet faaliyetlerinde farklılık olup olmadığı tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the BRSA operate in Turkey 'connected with or domestically owned banks were examined to compare the marketing and service activities between foreign-owned banks. In order for the economy to become operational in a country, cash must be run in a cycle. The banking sector is indispensable for the economy of the country as the institutions that provide cash flow are also banks. The development levels of the countries and their presence in the international arena are directly proportional to their economies. In this sense, Turkey as well as all over the world as well intact, though it is aimed at moments of crisis shaken banking sector can remain standing even. In this study, domestic banks and foreign banks were grouped under two headings, and then these two headings were compared in terms of marketing and service activities. In this comparison, the negative and positive aspects of both banks are tried to be shown. As a result, it is discussed whether there is a difference in the marketing and service activities of the sales personnel working in the marketing department of two banks which are different in terms of capital. Key words : Domestic Banks, Foreign Capital Banks, Source Marketing