Sağlık çalışanlarının motivasyonlarına etki eden unsurlar: Bir AHP uygulaması
Factors affecting motivation of health employees: An AHP implementation
  1. Tez No: 573789
  2. Yazar: EKREM AYDIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SELMA SÖYÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Motivasyon, Sağlık hizmetleri, Hastane, Hekim, Sağlık, Motivation, Health Care, Hospital, Physician, Health
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Hizmet sektöründe sağlık hizmetleri önemli ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkinlik ve verimlilik, sadece fiziksel olanaklarla sağlanamamaktadır. Sağlık sektörünün insan yoğun bir sektör olması nedeniyle hastanelerde etkinlik ve verimlilik aynı zamanda sağlık hizmetini sunan çalışanlarına da bağlıdır. Sağlık personelinin asgari düzeydeki performansı yanında, tüm potansiyelini kullanması, potansiyelini kullanması için de motive edilmesi gerekmektedir. Bu tezin birinci bölümünde motivasyon, motivasyon teorileri ve motivasyon araçları hakkında genel bilgiler verilmektedir. İkinci bölümünde sağlık ve sağlık hizmeti kavramları hakkında bilgiler verilerek sağlık sektöründe yapılmış yerli ve yabancı araştırma sonuçlarına değinilmiştir. Tez çalışmasının üçüncü bölümünde ise, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarının motivasyonlarını etkileyen faktörlere ilişkin bir araştırmaya yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Yabancı Dildeki Özet : Aydın, E. (2019). Factors Affecting Motivation of Health Employees: An AHP Implementation. İstanbul University, Institute of Health Sciences, Department of Health Management. Master's Thesis. Istanbul. Health services in the service sector have an important and privileged place. Efficiency and productivity in the provision of health services cannot be provided only with physical facilities. Because the health sector is a human intensive sector, efficiency and productivity in hospitals are also dependent on the employees who provide health services. In addition to the minimal performance of health personnel, it is necessary to use their full potential and to be motivated to use their potential. In the first part of this thesis, general information about motivation theories and motivation tools are given. In the second part, health and health service concepts are given and the results of domestic and foreign researches in health sector are mentioned. In the third part of the thesis, a study on the factors affecting the motivation of health workers working in Istanbul Medical Faculty Hospital is included.