Technology transfer and development with public procurement SSO smart purchasing model example
Kamu alımlarıyla teknoloji transferi ve kalkınma DMO akıllı Satınalma Modeli örneği
  1. Tez No: 575503
  2. Yazar: SUAT YAMAÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERAP ULUSAM SEÇKİNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu Alımları, DMO Tekno Katalog Platformu, Kanvas İş Modeli, Ticarileşme, Teknoloji Transferi, Public Procurement, SSO Techno Catalog Platform, Canvas Business Model, Commercialization, Technology Transfer
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Ülkemiz kalkınma sürecinde kamu alımlarının kaldıraç olarak kullanılması hayati önemdedir. Fakat bunun önünde bir takım problemler bulunmaktadır. Kamu alımları yoluyla; yeniliği, yerliliği, teknoloji transferini ve girişimciliği desteklemek için girişimcilik ekosistemi ve kamu alımları tasarımcı düşünce yaklaşımı ele alınarak problemler tespit edilmiştir. Bu problemlere ülkemiz Merkezi Satınalma Kurumu Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden Kanvas İş Modeli kullanılarak bir iş modeli inovasyonu önerilmiş ve 1. aşama çözüm önerisi olarak DMO Tekno Katalog Platformunun kurulması ile çözüm getirilmiştir. DMO Tekno Katalog Platformu girişimcilerimizin pazarlama yetkinliklerini geliştiren, ticarileşme ve markalaşma süreçlerini hızlandıran bir platformdur. DMO Tekno Katalog Platformu ülkemiz kamu alımlarının teknoloji yönetimi anlayışı ile yönetilmesi, Teknoloji Hazırlık Seviyesi ile girişimcilik ekosisteminin ortak dilde buluşması için bir başlangıç sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
It is vital that our country believe in primitive unmanned sales as leverage. But there are some problems in front of it. Through public procurement; and an entrepreneurship ecosystem and public procurement research for innovation, localization, technology transfer and entrepreneurship, a business model innovation in the Canvas Business Model was proposed and SSO Techno Catalog Platform was prepared as solution for the first stage solution, solved by means of the State Supply Office (SSO) of the Central Purchasing Agency of Turkey. SSO Techno Catalog Platform is a platform that enhances the marketing competencies of our entrepreneurs and accelerates the process of commercialization and brand processes. The SSO Techno Catalog Platform is a start-up training for managing the public procurement in our country with the understanding of technology management, for the Technology Readiness Level and the entrepreneurial ecosystem in a common language.