David Mitchell's Black Swan Green and the childhood perspective of the formative process within and beyond the postmodern context
Postmodern bağlamda David Mitchell'in Black Swan Green Romanınınana karakterinin çocuk perspektifinden gelişme süreci
  1. Tez No: 575744
  2. Yazar: BEGÜM TANRITANI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PETRU GOLBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: postmodern bildungsroman, yenilikçi, postmodern, çocuk karakterler, Postmodern fiction, Bildungsroman, experimental, child characters, Postmodern Bildungsroman
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu tez, bir postmodern bildungsroman romanının, Postmodernizmin ve Postmodern kurgunun temel özellikleri ile olan ilişkisini irdeleyecektir. Bu tezin ana yaklaşımları David Mitchell'ın Black Swan Green romanını bir postmodern bildungsroman yapan postmodern etkenleri ortaya çıkarmak, bu romanın hangi yönlerden bir Bildungsroman özelliği taşıdığını belirlemek, ve nasıl Postmodernizim ile ilgili olduğunu saptamak şeklindedir. Bir çok edebi eleştirmenler tarafından sürekli deneyen ve yenilikçi bir yazar olarak görülen David Mitchell'ın eseri, postmodern bağlamda romanının öyküsel ve tematik yönlerine bakılarak analiz edilecektir, aynı zamanda da hikâyedeki karakter dinamikleri çok büyük önem taşımaktadır; bu yüzden, bu araştırmada ana karakterlerin, özellikle çocuk karakterler, postmodern bir çevrede nasıl temsil edildikleri, etraflarındaki diğer insanlarla nasıl etkileşimler içerisinde oldukları vb. ögeler yansıtılacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis points out those characteristics of Postmodernism and postmodern fiction which would be most congenial in the approach to a particular type of novel, which is the Bildungsroman. The aim of the thesis is to identify certain postmodern elements that makes David Mitchell's novel Black Swan Green a postmodern Bildungsroman and to demonstrate how, as a bildungsroman, it belongs to the postmodern context. Mitchell's fiction, which is considered experimental and innovative by the literary critics, is analysed by looking at the narrative and thematic aspects of the novel in postmodern context and, at the character dynamics in the story which is very essential for the overall meaning of the story. For this reason, the study reflects on how the main characters, especially the child characters, are represented in a postmodern environment, and how the people interact with such an environment.