Yeni medya ile değişen habercilik ve yerel basına etkisi:Kocaeli örneği
Journalism.,which is changed with the new media and its effec to the local media: Kocaeli sample
  1. Tez No: 575925
  2. Yazar: NURŞAH KÖSEOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YUSUF BUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel Gazetecilik, İnternet Gazeteciliği, Sosyal Medya, Traditional Journalism, Internet Journalism, Social Media
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Gazetecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada 'Yeni Medya İle Değişen Habercilik ve Yerel Basına Etkisi: Kocaeli Örneği" başlığı altında internet gazeteciliğinin Kocaeli'de ki medya işletmelerine etkisi araştırılmıştır. Araştırmada örneklem kapsamında Bizim Yaka Gazetesi, Çağdaş Kocaeli Gazetesi, Demokrat Kocaeli Gazetesi, Kocaeli Gazetesi Mavi Kocaeli Gazetesi ve Özgür Kocaeli Gazetesi'nin internet yayın yönetmenleri ile daha önce hazırlanan yapılandırılmış soru formu kullanılarak yüz yüze görüşme yapılmıştır. Elde edilen veriler içerik çözümleme yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmada, yeni medya haberciliği olarak bilinen internet gazeteciliğinin okuyucu tarafından daha çok tercih edildiği, yaşanan dönüşümde geleneksel gazeteciliğe olan ilginin azaldığı, yerel gazetelerin tiraj kaybettiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, under the name of“Journalism, which is changed with the New Media and Its effect to the Local Media; Kocaeli Sample”the effect of internet journalism on media organizations in Kocaeli has been researched. Within this context, It has been managed interviews with the Internet Editorial Directors of Bizim Yaka Newspaper, Çağdaş Kocaeli Newspaper, Demokrat Kocaeli Newspaper, Kocaeli Newspaper, Mavi Kocaeli Newspaper, Özgür Kocaeli Newspaper and asked them the questions from the“Pre-prepared Structured Questionary Form”. The data have been analyzed by using content analysis method. In the study, it was concluded that internet journalism, which is known as new media journalism is preferred more by the reader, the interest in traditional journalism has decreased and it caused decreasing local newspapers' circulations.