Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın hayatı ve eserlerindeki İslami motifler
Crimean writer Cengiz Dağci's life and Islamic motifs in his works
- Tez No: 576103
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERŞAHİN AHMET AYHÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, History, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Cengiz Dağcı, Kırım Tatarları, Rus Müslümanları, İslamî Motifler, Cengiz Dagci, Crimean Tatars, Russian Muslims, Islamic Motifs
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmanın konusu 20. yüzyılda yaşamış Kırımlı bir yazar olan Cengiz Dağcı'nın hayatı ve eserlerinde geçen İslamî motiflerdir. Cengiz Dağcı II. Dünya Savaşı'nda Rus ordusunda Almanlara karşı savaşmış, bu sırada Alman ordusuna esir düşmüştür. Savaştan sonra Londra'ya yerleşen Dağcı kendi başından geçenleri ve Kırım halkının yaşadıklarını konu alan eserler yazmıştır. Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Cengiz Dağcı'nın hayatı incelenmiştir. İkinci bölümde ise Cengiz Dağcı'nın eserlerinde geçen İslamî motifler kategorize edilerek değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The subjects of this study are the life of Cengiz Dağcı, a Crimean writer who lived in the 20th century and Islamic motifs in his works. Cengiz Dagci fought against the Germans in the Russian army in World War II, during this time he was captured by the German army. After the war, he settled in London and wrote works on what happened to his life and the lives of the people of Crimea. This study consists of two parts. In the first chapter, Cengiz Dağcı's life is examined. In the second chapter, Islamic motifs in Cengiz Dağcı's works were categorized and commented.