Turizm bölgesinin çekiciliği açısından imaj ve Erciyes Dağı örneği
Image as a view point of attractiveness of a tourism region and Mount Erci̇yes example
  1. Tez No: 576867
  2. Yazar: RABİA TOKER ÇEVİK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA CINGI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm Bölgesi İmajı, Erciyes, Turizm bölgesi pazarlaması, Turizm İmajı, turizm çekiciliği, The image of the tourism region, Erciyes, Marketing of turism region, Tourism image, Tourism Attractiveness
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Turizm Bölgesinin Çekiciliği Açısından İmaj ve Erciyes Dağı Örneği Sektörde rekabetin sürekli ve artarak devam etmesi firmaları farklılaştırılmış stratejiler geliştirmeye ve bunlara parallel olarak kaynaklarını etkili, ekonomik ve verimli kullanmaya zorlamaktadır. Turistlerin, turizm bölgesi seçimi kararına etki eden algı ve imajın güçlü bir şekilde geliştirilen stratejilere uygun olarak oluşturulması çok önemli bir husustur. Bölgenin turistik imajının oluşturulması sadece tek faktöre bağlı olarak oluşmayan, aksine farklı faktörlerin bileşiminden oluşması gereken bir olgudur. Bu araştırma ile turizm imajının turizm pazarlamasındaki önemi araştırılarak bölgenin imajı ve bu imajın talebe etkisi incelenmiştir. Tezin konusunu oluşturan turzim bölgesinin çekiciliği açısından, turistlerin Erciyes Dağı'nın imajı hakkındaki algısının tespiti için nicel bir araştırma yapılmıştır. Anket veriler değerlendirilerek Erciyes Dağı'na gelen turistlerin bu bölgeye gelmeden önceki ve geldikten sonraki düşünceleri arasındaki farklılar tespit edildikten sonra tespitlere göre çözüm önerileir geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Continuous and increasing competition in the sector forces companies to develop differentiated strategies and use their resources effectively, economically and efficiently. The perception and image of tourists affecting the decision to choose a tourism zone is a very important consideration in accordance with strongly developed strategies. The creation of the tourist image of the region is not only a single factor, but rather a phenomenon that must be composed of different factors. With this research, the importance of tourism image in tourism marketing will be investigated and the image of the region and the effect of this image on demand will be examined. A quantitative study was carried out to determine the perceptions of tourists about the image of Mount Erciyes on the attractiveness of the tourism region that constitutes the subject of the thesis. In order to determine the differences between the opinions of the tourists coming to Mount Erciyes before and after coming to this region, after determining the differences from each other, solution suggestions were developed according to the findings.