Bulancak-Bicik yöresinde orman vejetasyonunda floristik bir araştırma
- Tez No: 57744
- Danışmanlar: PROF. DR. RAHİM ANŞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Flora, Euro - Sib. ve Bicik. IV, Flora, Euro - Siberian and Bicik. V
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET Araştırma alanı Doğu Karadeniz bölgesi içinde yer almaktadır. Bitki coğrafyası yönünden ise Euro - Siberian flora alanının Kolşik kesiminde bulunmaktadır. Bu çalışmada, Bulancak ilçesininin Bicik orman alanının vejetasyonuna ilişkin taksonlar incelenmiştir. Bu taksonlar arasında diri örtü oluşturanlar ile A7 Giresun karesi için yeni olan taksonlar belirtilmiştir. Çalışma alanında 266 adet bitki taksonu toplanmış, bunlar da Pteridospermae ve Gymnospermae bitkilerin Engler ve Davis, Angiospermae bitkilerin ise Cronquist yöntemine göre sistematik dizinleri yapılmıştır. Bu taksonlarda floristik bölgeleri saptananların % 85.8 Euro - Siberian, % 8.4 Hyrcano - Eux., % 3.2 Kozmopolit, % 1.3 Mediterranean, % 1.3 İrano - Turanian olup, bunlardan 7 adetinin endemik olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY“A Floristic Research on the Forest Vegetation of Bulancak - Bicik Areas”The study area is found in the East Black Sea Region and in regard to plant geographic it takes in the colchis province of Euro - Siberian flora area. In this study, the plant taxa of Bicik forest vegetation around Bulancak town have been investigated. On the other hand, the main weed flora of forest vegetation and the new taxa for A7 Giresun square have been indicated. 266 plant taxa collected from the study area; /eras and gymnosperms were listed systematically according to Engler and Davis' methods, and Angiosperms were ordered to Cronquist's method. Seven of the 266 taxa are endemic. The taxa of which floristic regions were determined is consist of 85.8 % Euro - Siberian, 8.4 % Hyrcano - Euxine, 3.2 % Cosmopolit, 1.3 % Mediterranean, 1.3 % Irano - Turanian floras.