Vakum altında atık sulardan damıtık su eldesi için yeni bir yöntemin incelenmesi
  1. Tez No: 57805
  2. Yazar: ADNAN MİDİLLİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEOMAN AYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Vakum, damıtma, damıtık su, Vacuum, distillation, distillation water VT
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET Kirli atık suların damıtılması ile ilgili çeşitli yöntemler literatürde tanıtılmıştır. Fakat atık ışılan kullanarak doğal vakum tekniğiyle, atık sulardan damıtık su elde edilmesi yöntemine rastlanılmamıştır. Enerji sarfiyatı ve ekonomik faktörlerden dolayı yeni yaklaşımlara ihtiyaç vardır. Bu çalışmada, vakum altındaki atık sulardan damıtık su elde etmek için yeni bir yöntem incelenmiştir. Bu nedenle, vakum altında tutulan atık su kolonlarında, damıtık su elde etmek için bir deney tesisatı tasarlanmış ve kurulmuştur. Ek olarak deney düzeneğinin tanıtımı yapılmıştır. Atik su sıcaklığına bağlı olarak damıtık su miktarlarının teorik ve deneysel sonuçlan verilmiş ve tartışılmıştır. Ayrıca damıtık su miktarını artırmak için çeşitli öneriler sunulmuştur. Sonuç olarak, hem enerji tasarrufu hem de ekonomik yönden, atik ısılardan faydalanarak, vakum altındaki atik sulardan damıtık su eldesi yöntemi idealdir.
Özet (Çeviri)
The Analysis of A New Method to Obtain Distilled Water from Wastewater in The Vacuum SUMMARY In literature, there are various methods about dirty waste water distillation. But the subject of obtaining distilled water from waste water by the natural vacuum technique by using waste heat, it has not been studied yet. It can be seen that new approaches are necessary because of the great amount of consumption and economical factors. In this study, a new method is introduced to obtain distilled water from waste water in the vacuum. For this reason, an experimental apparatus was designed and built to obtain distilled water in the waste water columns which is in the vacuum. In addition, experimental set up was defined, theoretical and experimental results of amounts of distilled water with respect to waste water heat have been presented and discussed. Also, in order to increase the amount of distilled water various suggestions have been made. As a results, the method for obtaining distilled water from waste water by using waste heat in vacuum technique is a very useful technique which satisfied all economical requirements both in monetary area- and energy consumption.