Doğrudan satışa dayalı ürünlerin pazarlamasında eğitimin işlevi
The function of education in direct sales product marketing
  1. Tez No: 578379
  2. Yazar: BESTE TOKERİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MİNE YENİÇERİ ALEMDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Doğrudan Pazarlama, Doğrudan Satış, Eğitim, Marketing, Direct Marketing, Direct Selling, Education
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Günümüzde her ne kadar teknolojik gelişmeler yoğun bir şekilde gerçekleşse ve Endüstri 4.0 kavramı yüksek bir kabul görme ile karşılansa da insan faktörü hiçbir zaman önemini yitirmemektedir. Varlığını sürdürmeyi hedefleyen, rekabet ortamında fark yaratmak isteyen bir işletme için en değerli ve vazgeçilmez kaynak insan kaynağıdır. Firmalar ürün veya hizmetleri konusunda birbirinden ilham alabilir fakat insan faktörü kolay kolay kopyalanmayan bir güçtür. Parçadan bütüne bir anlayıştan söz edersek, bütünün başarısı parçaların her birinin ayrı ayrı başarısı ile mümkündür. Ürün veya hizmetlerin tüketiciyle buluşma yolculuğunda yer alan çalışanların bilgi ve becerisi işletme hedeflerine ulaşması adına çok önemlidir. Bu bilgi ve becerideki yetersizlik veya düşük aidiyet gücü ve motivasyon pek çok işletmenin gelişimi önündeki en büyük engeldir. Değişime ayak uyduramayan teknolojide olduğu gibi insan kaynağı da işletmeyi rekabette geride bırakacaktır. Tartışmaya açık olmayan günümüzün yoğun rekabet ortamında çalışana yatırım yapmak gerekli bir maliyet bileşenidir. Bu maliyetin yani yatırımın geri dönüşümündeki başarı, ihtiyaçların doğru ve zamanında tespiti ile mümkün olacaktır. Bu ihtiyaçlar, kurum kültürü ve hedefleri ile birleştirilip bilimsel yaklaşımlı eğitim programları hazırlanmalıdır. Titiz bir şekilde hazırlanan ve sunulan eğitimler, süreç sonrasında başlangıç hedeflerine uyumun değerlendirilmesi ile bir döngü ve çalışma hayatı için zorunluluktur. Bütün sektörlerde olduğu gibi doğrudan satış sektörü de yüksek bilgi ve beceriye sahip bağımsız girişimcilere sahip olarak rekabet ortamında varlığını sürdürmek ister. Alışılagelmiş bir katılımcı kitlesinden daha farklı bir yapıya sahip doğrudan satış sektörü işlevi ve sonuçları araştırılmıştır. Bu amaçla sektöründe oldukça önemli bir aktörü olan bir firmanın üyelerine yönelik eğitimleri irdelenmiş ve eğitim sonuçlarının katkıları analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, although the technological developments are intense and the concept of Industry 4.0 is met with high acceptance, the human factor never loses its importance. Human resources are the most valuable and indispensable resource for a company aiming to survive and want to make a difference in a competitive environment. Companies can be inspired by their products or services, but the human factor is a power that is not easily copied. If we talk about an understanding of the whole piece, the success of the whole is possible with the success of each of the parts separately. The knowledge and skills of the employees involved in the journey of meeting the consumer with the products or services are very important for achieving the business objectives. The insufficiency of this knowledge and skill or the low belonging power and motivation are the biggest obstacles to the development of many enterprises. As in the technology that cannot keep pace with change, human resources will leave the business behind in competition. In today's highly competitive environment that is not open to discussion, investing in employees is a necessary cost component. Success in this cost, that is, the return on investment, will be possible with accurate and timely determination of needs. These needs should be combined with corporate culture and objectives, and scientific education programs should be prepared. The meticulously prepared and presented trainings are a must for a cycle and working life by evaluating compliance with the initial objectives after the process. As in all sectors, the direct sales sector wants to maintain its presence in a competitive environment by having independent entrepreneurs with high knowledge and skills. The function and results of the direct sales sector, which has a structure different from that of a conventional audience, were investigated. For this purpose, the trainings for the members of a firm which is a very important actor in the sector were examined and the contributions of the training results were analyzed.