Çağdaş ceza hukukunun amacı bağlamında hapis cezasına seçenek kurumlar
Alternative institutions for imprisonment for the purpose of contemporary criminal law
- Tez No: 579238
- Danışmanlar: PROF. DR. KAYIHAN İÇEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Ceza hukukunun amacı, hapis cezası, seçenek kurumlar, çağdaş ceza hukuku, aim of criminal law, imprisonments, alternative institutions, contemporary criminal law
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Ceza hukuku, devletin bireye iradesini benimsetmek için en etkili araçları kullandığı alandır. Hukukun diğer alanlarına kıyasla, başta hürriyeti bağlayıcı cezalar olmak üzere, en ağır yaptırımlar ceza hukuku alanında uygulanmaktadır. Böylece bireylerin temel hak ve özgürlülerine en derin müdahalelerde bulunulmaktadır. Bu suretle söz konusu müdahalelerin yetkinliği meselesi ve bunların yerine düşünülebilecek alternatifler gündeme gelmektedir. Çalışmamızda, çağdaş ceza hukukunun amacı belirlenmeye çalışılmıştır.Hürriyeti bağlayıcı cezalar ve bunların yerine uygulanabilecek alternatifler üzerinde durulmuştur. Hapis cezalarının yetkinliği ve hapis cezalarına alternatif olabilecek kurumlar, çağdaş ceza hukukunun amacı bağlamında ele alınmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Criminal Law is the area in which the most effective tools area used to adopt the will of the state to individual. Compared to other areas of law, mainly in imprisonment, most severe sanction are applied in the field of criminal law. Thus, the fundamental rights and liberties of individuals was in the deepest interventions. In this way, comes to agenda, competence of such interventions and alternatives can be considered instead. In our study, was tried to be determined the aim of the contemporary criminal law. It is dwell on imprisonments and institutions that may be an alternatives to apply instead of these penalties. Competence of imprisonments and institutions that may be an alternative to imprisonment tried to adressed in the context of the aim of contemporary criminal law.