Kriz dönemlerinde dijital tüketimde tüketicinin satın alma davranışlarının analizi
Analysis of consumer purchase behaviours on digital consumption during the crisis periods
  1. Tez No: 580748
  2. Yazar: TUĞÇE ŞEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ YENĞİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, İşletme, Public Relations, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni Medya, E-Ticaret, Dijital Tüketim, Satın Alma Davranışı, New Media, E-Commerce, Digital Consumption, Purchase Behavior
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
İletişim teknolojilerinin gelişimi ile birlikte birçok alanda dijital dönüşüm gerçekleşmiştir. Bu dönüşüm süreci tüketim alışkanlıklarında yaşanan farklılıkları beraberinde getirmiş ve değişimlere yol açmıştır. Günümüzde tüketiciler geleneksel yöntemlerin haricinde dijital ortamlar aracılığıyla yapılan tüketime yönelmiş ve tüketim artık dijital olarak yapılan bir faaliyet haline gelmiştir. Dijital tüketicilerin sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. İnternet sayesinde kendilerini bilgiyle donatabilen bu kişiler istediği ürün ve hizmete istediği zaman ulaşabilmektedir. Ancak bazı durumlar tüketicilerin krizlerle karşı karşıya kalmasına yol açmaktadır. Krizin, dijital tüketicilerin satın alma davranışlarını ne yönde etkilediği ve değiştirdiği incelenmesi gereken konular olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, tüketicilerin kriz dönemlerinde dijital tüketimde satın alma davranışları, alışkanlıkları, tutumları ve harcamalarını nasıl şekillendirdikleri araştırılmaktadır. Bu bağlamda kriz döneminde dijital tüketimde satın alma davranış değişikliklerini ortaya koymaya yönelik yapılan çalışmada sormaca (anket) tekniği kullanılacaktır. Sormaca (anket) tekniği ile toplanan bulgular, yapılan analizler doğrultusunda ayrıntılı olarak değerlendirilecek ve yorumlanacaktır.
Özet (Çeviri)
Developments in communication technologies has led digital transformation in many fields. These developments has also affected the consumpiton preferences. Instead of traditional consumption methods, people are tend to buy new things through to digital platforms. Number of the 'digital consumers' (as a term who prefers digital platforms for shopping) are incerasing day by day. These digital consumers can easily gather information through internet and therefore they can easily find and buy new products or can get services that they want. However, the crises are affecting digital consumers and digital platforms as much as it affects traditional bazaar and consumers. This research is going to find out how these crises are affecting consumption preferences and behaviors of digital consumers. In this research, research technic is going to be 'survey method'. Evidences that will be gathered in the end of the research are going to be analyzed, evaluated and interpreted.