Dinamik kimlik tasarımının markalaşma sürecine etkileri
Effects of dynamic identity design on branding process
  1. Tez No: 582206
  2. Yazar: İZEL VESEK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZLEM MUTAF BÜYÜKARMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, İşletme, Fine Arts, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: kurumsal kimlik, Statik ve dinamik kimlik tasarımı, dinamik kimlik sistemleri, marka ve markalaşma süreci …, corporate identity, static and dynamic identity design, dynamic identity systems, brand and branding process…
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Görsel Kimliğin ve Kurumsal Kimliğin Markalaşmadaki yeri ve öneminin artık anlaşıldığı günümüz iş dünyasında; Dinamik Kimlik kavramı ve konusunu gündeme taşımak, Ülkemizde de O'na bir olanak tanımak gerekir. Araştırmamın önemi ve alana olan katkısı; Dinamik Kimlik Tasarımlarına ilgi duyup, alanda çalışan Tasarımcılara ve bu konuyla ilgilenecek Araştırmacılara bir kapı aralayıp ve derinliğine incelemeler yapıp geliştirmek ve onlara referans olmaya çalışmaktır. Bir amacım da Kurumsal Kimlik Tasarımlarının Marka ve Markalaşmaya Etkisi ve Olan Katkılarını göstermektir. Kurumsal Kimlik ve Dinamik Kimlik Nedir? Dinamik Kimliğin Tarihçesi Nedir? Marka, Markalaşma ve Markalaşma Süreçleri Ne Demektir? Dinamik Kimlik Bileşenlerinden oluşan sistemler nelerdir? Dinamik Kimliğin Markalaşmaya Etkileri Nasıl ve Neler Olabilir? Alandaki Genel Literatür taramasıyla, bir anlamda Analitik/Çözümleyici bir araştırma yapmaya çalıştım. Görüşme tekniğinde, açık-uçlu soru maddeleri kulandım. Açık-uçlu maddeler üzerinden kavram taraması yaptım. Bazı yerlerde dip not belirterek, Kelime kelimesine doğrudan alıntılara yer verdim. Araştırmamda; verilerin birbirini teyit etmelerini sağlamak için de olabildiğince farklı kaynaklardan veriler toplayarak konuyla ilgili zenginlik, çeşitlilik ve kapsamlılık sağlamaya ve bu sayede güvenilirliği de artırmaya özen gösterdim.
Özet (Çeviri)
The place and importance of visual and corporate identity in branding are now understood in today's business world; it is necessary to bring the concept and subject of dynamic identity to the agenda and to allow this new design trend in our country. The importance of this research and its contribution to the field; to provide resources to designers and researchers who are interested in dynamic identity designs, to make researches about the thesis and at different depths and to make the subject more open for further development. Another purpose of the study is to show the effects and contributions of corporate identity designs on brand and branding. What is corporate identity and dynamic identity? What is the history of dynamic identity? What do brand, branding and branding processes mean? What are the systems of dynamic identity components? How and what could be the effects of dynamic identity on branding?. In a sense, I planned to do analytical / analytical research with evidence-based literature studies. In the interview technique with designers, I used open-ended question items. I did a concept scan on open-ended items. In some places, I mentioned footnotes and I used direct quotations. In my research; In order to ensure that the data confirm each other, it has been tried to provide diversity, and comprehensive information on the subject by collecting data from different sources as much as possible and thus, it is aimed to increase the reliability.