Hybridity and identity crises in Randa Jarrar's a map of home and him, me, Muhammad Ali and Elif Shafak's honor and the Forty Rules of Love
Randa Jarrar'ın A Map of Home and Hım, Me, Muhammad Ali ve Elif Shafak'ın Honor and The Forty Rules of Love adlı eserlerinde melezlik ve kimlik bunalımı
- Tez No: 582988
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT CERCİS TANRITANIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Post-colonialism, Identity Crises, Hybridity, Home, Orientalism
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Pek çok entelektüel eserler arasında, melez kültür ve bireysel kimlik, küreselleşme çağında temel bir role sahiptir, fikir akışının gerçekleştiği süreç küresel sistemin ilkelerini oluşturur. Hibridizasyon, dünyanın çeşitli kültürlerinden sayısız mirasın birleşmesinden kaynaklanmaktadır. Böyle çok boyutlu bir yönde, kimlik krizi derinden sürünür. Bu nedenle, bireyin kimliği, bireylerin duygularından, özlemlerinden, karakterlerinden ve amaçlarından kaynaklanır. Bu faktörler, bireyin yaşamı boyunca kültürel gözetim altında tutulur ve uygulanır. Bu çalışma, sömürge sonrası uluslararası rejimde küreselleşme çağındaki melez kültürün yaygınlığı ile bireyin kimliğinin krizi arasındaki mantıksal tartışmadan eseinlenerek çıkarsamalar yapmaktadır.Post-sömürgecilik, daha önce oluşturulan kolonilerde ana kuralkoyucuların kalıntısını yansıtır. Bu durum, II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünya üzerinde ortaya çıkmıştır. Göçler, kültürel değerleri ihlal eden ve dünyanın farklı bölgelerinde yeni yerleşimciler için çeşitli engeller sunan önemli miktarda gerçekleşti. Çalışmanın amacı, melez kültürlerin karşıt güçlerini ve bireylerin kimliklerini araştırmaktır. Bu yer değiştirme genellikle ahenkli hale gelir, oysa bazı durumlarda insanlar için bireysel kimliklerin güvenliği için yeni ihlal noktaları yaratır. Bu tez, yukarıda bahsedildiği gibi iki büyük romandan yapılan çıkarımları ihtiva etmektedir. Yazarların bunaltıcı yaşamları ve deneyimleri metin analizinde dikkate alınmıştır. Anahtar Kelimeler : Post-sömürgecilik, kimlik krizi, melezlik, yurt, Doğu bilimi.
Özet (Çeviri)
In the many intellectual literary works; hybrid culture and individual identity have a primal role in the age of globalization, the process in which flow of ideas take place constitutes precepts of the global system. Hybridization comes out from the amalgamation of myriad heritance from various cultures of the world. In such a multi-dimensional direction, the crises of identity creeps in deeply. Therefore, the identity of individual springs from the individuals' feelings, aspirations, characters, and motives. These factors are held and practiced by an individual through his life in cultural oversight. This study puts forth and draws inferences from the logical debate between the prevalence of hybrid culture and crises of identity of an individual in the age of globalization in the post-colonial international regime. Post-colonialism reflects the residue of master rulers in colonies held previously. This situation emerged on way of the world after world war-II. The immigration took place at significant quantum which breached the cultural values and presented various impediments for new settlers in different regions of the world. The purpose of the study is to explore the opposing forces of hybrid cultures and identities of the individuals. This translocation often becomes harmonious, whereas on some occasions it creates new breaching points for the security of the individual identities for human beings. This thesis consists of the inferences drawn from two great novels as mentioned aforesaid. The experiences and hard realities of the lives of writers have been accounted for in this textual analysis.