Suriye iç savaşının Türkiye'ye etkileri
The effects of the Syrian war to Turkey
  1. Tez No: 583310
  2. Yazar: KADRİYE SEÇİL ÖZİP
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ARİF BEHİÇ ÖZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Arab Spring, Syria, Syrian Civil War, Foreign Policy
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Araştırmanın amacı, Arap Baharı adı altında başlatılan halk ayaklanmalarının Suriye'de iç savaşa uzanan yankılarını ve bu yankıların Türkiye'ye olan etkilerinin incelenmesidir. Bu kapsamda Suriye'nin Tarihi ve uygulamış olduğu iç ve dış politikadan yola çıkılmış olup, Arap Baharı' nın ülkeye sıçramasına zemin hazırlayan sebepler ve sonuçları irdelenmiştir. Uluslararası aktörlerin etkisiyle şekillenmeye devam eden Suriye'deki iç savaşın seyri sadece kendi içerisindeki dengelerin değişmesine sebep olmamakla birlikte komşu ülkesi Türkiye'yi de içine alan ve diğer bölge devletlerini derinden etkileyen uluslararası bir mesele haline gelmiştir. Bu tez çalışmasında, Suriye İç Savaşı'nın yarattığı tehditler ve Türkiye'nin ekonomik, siyasi, askeri ve dış politikasına olan etkileri kapsamlı bir şekilde analiz edilmektedir. Anahtar Kelime: Arap Baharı, Suriye, Suriye İç Savaş, Dış Politika
Özet (Çeviri)
The purpose of the research is to examine effects of civil rebellions called Arap Spring which effects civil war in Syria and how these reflects to Turkey. In this context, history of Syria and Syrian internal and foreign policies will be reviewed for the reasons and results of the circumstances that how Arap Spring interfere to the country. The civil war in Syria is still taking a shape by the help of international actors nowadays. Moreover, the shape of this situation does not only cause the change of balances inside of the country, it also becomes an international issue which directly includes it's neighbour country such as Turkey and all of the other regional countries as well. In this thesis study, the threats of Syrian Civil War and Turkey's economical, political, martial and foreign polical reflects will be analysed inclusively.