Lisans düzeyinde turizm eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının durumu: YÖKATLAS veritabanı incelemesi
Status of higher education institutions providing tourism education at undergraduate level: YÖKATLAS database review
  1. Tez No: 584123
  2. Yazar: ÇAĞLAR ADA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DİLEK ATÇI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Turizm, Education and Training, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Yökatlas, Turizm Eğitimi, Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi, Yökatlas, Tourism Education, Undergraduate Tourism Education
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
20. yüzyılın sonlarından itibaren hızla gelişen ve gelişmeye devam eden bir sektör olarak turizm sektörü, sağladığı istihdam ve döviz getirisi ile ülke ekonomileri için önemli bir güç haline gelmiştir. Sektörde rekabet avantajı elde etmenin nihai yolu ise yüksek standartlarda hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetine bağlıdır. Bu bağlamda nitelikli ve iyi eğitilmiş iş gücü sektördeki işletmeler için hayati bir önem taşımaktadır. Nitelikli iş gücüne sahip olmanın yegane yolu ise turizm eğitimine verilen önemin artmasından geçmektedir. Bu noktadan hareketle çalışmanın amacı, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından adayların üniversite tercihi yaparken yararlanabilmeleri için hazırlanan YÖK LİSANSATLASI yazılım kapsamında yer alan devlet ve vakıf üniversitelerinin turizm lisans eğitimi veren programları ile ilgili 2017 yılında elde edilen yükseköğretim girdi, süreç ve çıktı göstergelerini inceleyerek Türkiye'de lisans düzeyinde turizm eğitiminin genel bir resmi çizilmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
Tourism sector, which has been developing rapidly since the end of the 20th century, has become an important force for the economies of the country with the employment and return on foreign exchange. The ultimate way to gain a competitive advantage in the sector depends on high standards of service quality and customer satisfaction. In this context, qualified and well-trained workforce is vital for the enterprises in the sector. The only way to have qualified labor force is to increase the importance given to tourism education. The aim of the study Starting from this point, the Higher Education Council (YOK) by the candidate of the universities preferred HEC LİSANSATLA state within the scope of the software and the foundation of the university prepared to utilize when tourism degree programs related programs obtained in 2017, higher input, process and output indicators to examining Turkey An overall picture of tourism education at undergraduate level in Turkey will be drawn.