Francis Poulenc'in piyano müziği ve 'Piyano için 15 doğaçlama'
Francis Poulenc's piano music and '15 improvisations for piano'
- Tez No: 584770
- Danışmanlar: PROF. BURCU URGUN AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Francis Poulenc, Fransız Altılıları, Klasik Müzik, Doğaçlama, Empresyonizm, Neoklasisizm, Francis Poulenc, The Six, Classical music, Improvisation, Impressionism, Neoclassicism
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Piyano Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Empresyonist dönemin sonu ve neo-klasik dönemin başında oluşan Fransız Altılıları grubunun arasında, lider konumunda yer almakta olan Francis Jean Marcel Poulenc'in“15 Doğaçlaması”nda taşıdığı müzikal karakterleri ve neo-klasik tınıları işitsel olarak resmetmiştir. Empresyonizmden etkilenen sonraki kuşak Fransız besteciler arasında yer alan Poulenc, muzipliği, melankolizmi, alaycılığı ve hassaslığı ile bilinmektedir.
Özet (Çeviri)
Francis Jean Marcel Poulenc who was a leader of The Six which has formed in the end of the impressionist era and at the beginning of the neoclassical era has picturized melodically the musical characters beared and neoclassical melodies. Poulenc was one of the French Composers who have been affected from impressionism and he has been known as a style of a mixture of humour, ironism, melancholism and sensitivity.