Tanınmış marka kavramı ve tanınmış markanın korunması
Well-known trademark concept and the protection of the well-known trademark
- Tez No: 586094
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Marka, tanınmış marka, tanınmış markanın korunma biçimler, açılabilecek davalar, Trademark, well-known trademark, protection types of well-known trademarks, litigations
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Tezimizde tanınmış marka kavramı ve tanınmış markanın korunması ve tanınmış markaya bağlanan hukuki sonuçlar incelenmiştir. Bu bağlamda tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak marka kavramı, marka olabilecek işaretler, marka türleri ve markanın fonksiyonları fonksiyonları ele alınmıştır. İkinci bölümde ise Tanınmış markanın tanımı, tanınmış markanın belirlenmesindeki başlıca kriterler ve tanınmış markanın tanınmış olma niteliğini kazandığı anın önemi incelenmiştir. Üçüncü ve son bölümde ise tanınmış markanın korunması ve tanınmış markanın özel hukuka ilişkin talepleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the well-known trademark concept, the protection of the well-known trademark and the legal results connected to the well-known trademark are examined. In this context, the thesis consists of three chapters. In the first chapter, trademark concept, trademark signs, trademark types and functions are discussed. In the second chapter, the definition of the well-known trademark, some determination criteria's of the well-known trademark, and the acceptance time of the well-known trademark were explained. In the last part, the protection of the well-known trademark and the demands of the well-known trademark regarding private law were discussed.