An analysis of contemporary trends in digital marketing and crm
Dijital pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetimi'nde güncel trendlerin analizi
- Tez No: 586181
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ASIM KAZANCIGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: dijital pazarlama, sosyal medya, e-pazarlama, web pazarlaması, dijital ortam, pazarlama stratejisi, internet devrimi
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Modern pazarlamayı desteklemek için İnternet ve diğer dijital medya ve teknolojinin kullanımı, hem akademisyenler hem profesyoneller tarafından yaratılan etkileyici bir etiket ve jargon yelpazesine yol açmıştır. Dijital pazarlama, Internet pazarlaması, e-pazarlama ve web pazarlaması olarak adlandırılmış ve bu alternatif terimler zamanla değişmiştir. Dünya artık dijital alanda da tüketici davranışlarında hızla değişiyor. Dijital pazarlamanın gücünü bilmesine rağmen, yine de , İnternet devriminden birkaç yıl sonra, bu alan tartışmaları artırmaya, karışıklık ve yanlış anlama hissi bırakmaya devam ediyor. Dijital ortamda yaşıyoruz, bu da pazarlamacıların dijital pazarlamadaki değişen eğilimlerden haberdar olmaları gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle, genel bir bakış açısı elde etmek için dijital pazarlama, özellikler, yaklaşımlar ve sınıflandırmaları analiz ederek geliştirilen farklı temaları daha da netleştirmek gerekir. Kitlelerin farkındalığı ve çevrimiçi itibar yönetimi her zamankinden daha önemli hale geldi. YouTube, Instagram, Facebook vb. kanalların yardımı ile, büyük miktarda kullanıcı, sosyal medya ve dijital pazarlama sayesinde herhangi bir pazarlama stratejisinin en önemli parçalarından biri haline geldi.
Özet (Çeviri)
Digital marketing is using web and other digital media and technology to help'modern marketing' and has given rise to a bewildering range of labels and jargon created by marketers. It is named digital marketing. Online marketing, e-marketing, web marketing, Internet marketing and these alternative terms become varied in time... The world is now in the digital space, also consumer behaviour is changing fast. Despite knowing the power of digital marketing, still, several years after the Internet revolution, this area continues to rise discussions and to leave a sense of confusion and misunderstanding. We live in the digital age, that also means marketers must stay up to date on the changing trends in digital marketing. Therefore, it is necessary to further clarify the different themes developed around digital marketing, analyzing characteristics, approaches and classifications in order to have an overall view. Organizations took notice and online reputation management became more important than ever. With the help of channels such as YouTube, Instagram, Facebook etc., due to their huge amount of users, social media and digital marketing has become one of the most important parts of any marketing strategy. Keywords : digital marketing, social media, e-marketing, online marketing, digital age.