Narlı (K.Maraş) civarının sismik yöntemlerle petrol kapanlarının belirlenmesi
The Definition of oil traps around Narlı (K.Maraş) by seismic methods
  1. Tez No: 5862
  2. Yazar: NECDET SARBAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURETTİN SONEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Petroleum and Natural Gas Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Narlı, Sismik ölçüm, Petrol Kapanı
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi NARLI (K.MARAŞ) CİVARININ SİSMİK YÖNTEMLERLE PETROL KAPANLARININ BELİRLENMESİ Necdet SARBAY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Doç Dr. Nurettin SONEL 1988, Sayfa: 2 3 Jüri: Doç. Dr. Nurettin SONEL Doç. Dr. Turan KAYIRAN Doç.Dr.Ergün GÖKTEN Bu çalışmada Narlı civarlarının Petrol olanakları tesbit edilmeye çalışılmıştır, özellikle sismik ağırlıklı olan bu çalışmada yapısal kapanımlar zaman haritasında gö rüldüğü gibi belirlenmiştir. Bunun yanısıra, Yoldemir, Pek- sü, Çemen (1987) tarafından yapılmış yüzey jeoloji harita sı revize edilmiştir. Karadağ- 1 ve Kuzeykaya-1 kuyularında- ki bilgiler, sismik kesitlerle saha geneline korrelasyonla taşınmıştır. Sol yonlu D.Anadolu fayı ile kuzeybatıdan ge len allokton birimlerin sıkıştırma kuvvetinin etkisi altın daki sahanın yapısal durumu ortaya konmaya çalışılmıştır. Ancak sismik kesitlere uygulanan veri işlem nede niyle stratigrafik kapanlar açık bir şekilde görülemeyip, yorum olarak getirilmiştir..
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT Master Thesis THE DEFINITION OF OIL TRAPS AROUND NARLI (K.MARAŞ) BY SEISMIC METHODS Necdet SARBAY Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Departmant of Geology Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nurettin SONEL 1988, Page: 2 3 Commite: Assoc. Prof. Dr. Nurettin SONEL Assoc. Prof. Dr. Turan KAYIRAN Assoc. Prof. Dr.. Ergün GÖKTEN The subject of thesis is the investigation of hydrocarbon potential of Narli-areban area which is located at 40 km southeast of Maras city. The study was mostly based, on seismic interpretati on and structural closures were shown on seismic time con tour map. 1/50.000 scale geological surface map which was prepared by M.Peksu-I.Cemen-O.Yoldemir had been modified. Geological and geophysical data of Karadaş-l and Kuzeyka- ya-1 wells has been carried over the area by the use of seismic sections. The effects of strike slip motion and effects of allocthonous units which have been resulted from compres- sional movements were reported. Finally, promising areas for oil exploration are shown on the time contour maps. KEY WORDS: Narlı, Seismic measurement, Petroleum Traps