Kur'an'ı Kerim'in cinlere hitap oluşu açısından değerlendirilmesi
Evaluation of the Holy Quran in terms of appeal to the jinn
- Tez No: 587308
- Danışmanlar: PROF. DR. LÜTFULLAH CEBECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'an, Cin, Şeytan, mükellef, sorumluluk, Qur'an, Genie, Satan, Taxpayer, Responsibilitity
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
“Kur'an'ı Kerim'in Cinlere Hitap Oluşu Açısından Değerlendirilmesi”adlı bu tezde cinler konusunu klasik ve modern tefsirler ve İslamî ilimler ile birlikte özgün bir çalışma ortaya konulmaya çalışılmıştır. Giriş bölümünde cin kelimesinin anlamı ve bazı toplum ve dinlerde cin inancı hakkında bilgilere yer verilmiştir. Birinci bölümde cinlerin yaratılışı ve özelliklerinden; ikinci bölümde ise cinlerin mükellefiyetinden özgün bir üslup ile bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
İn this thesis, titled“Evaluation of the Holy Quran in Terms of Appeal to the genies”, an original study with different classical and modern exegesis and İslamic sciences is tried to be put forward. İn the introduction, the meaning of the word genie and some beliefs about the genie in some communities and religions are given. İn the first part, the creation and characteristics of the genie, in the second part, the obligation of the genie is mentioned in an original style.