Yetenek yönetiminde performans yönetim sisteminin önemi
Importance of performance management system in talent management
- Tez No: 588823
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEŞE SAĞLAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Skill, Skill Management, Performance Management, Performance Evulation System
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Performans değerlendirmenin başlıca amacı, çalışanların performanslarını iyileştirmektir. İşletme yönetimi, sahip olduğu yetenekli çalışanlarını geliştiremediği zaman kolayca başka işletmelere gidebilmektedirler. Yetenek yönetimi, çalışanların işe yönelik yeteneklerini geliştiren bir yönetim sürecidir. İşletmelerde en uygun performans yönetim sistemi, performans arttırma stratejilerini de içermelidir. Bu nedenle, performans yönetim sistemlerinde yetenek yönetimine önem verilmesi gerekir. Doğru performans değerlendirme sistemi ile nitelikli çalışanların yetenekleri de geliştirilip yönetilebilir. Yetenek ve performans yönetimi temel kavramlarının, paralel süreçte takip edilmesi, çıktılarının geliştirilmesi ve geri bildirim kültürü ile çalışanın eksik noktalarda sürekli bilgi lendirilmesi ile farkındalığı yüksek şirket, yönetici ve çalışan profillerinin ortaya çıkması amaçlanmıştır. Yetenek yönetimi çalışanın, ana kaynaklarına inerek mevcut durumu uygulama biçimini, yeni durumu ise kavrayıp, analiz ederek uygulama biçimini incelemektedir. Bu çalışmanın amacı, yetenek yönetiminde performans yönetim sisteminin öneminin incelenmesidir. Anahtar Kelimeler; Yetenek, Yetenek Yönetimi, Performans Yönetimi, Performans Değerlendirme Sistemi
Özet (Çeviri)
Main purpose of performance evulation is improve employees performance. When Business administration cannot improve their employees, they can easily go to another business.Skill management is the management process that improve employees business talent.The most appropriate performance management system in business has to be include performance enhancement strategy.Therefore, should be cared skill management in performance management system.Employees skills can be develop and mamage with accurate performans evulation system.Following the basic concepts of skill and performance management in parallel process,with the improvement of outputs and the continuous feedback of the employees at the missing points throught the culture of feedback,it is aimed to reveral the profiles of highly aware company managers and employees.Skill Managementis to examine the way in which the current situation is applied by going down to the main resources of the employee,and the way it is applied by comprehending and analyzing the new situation.Performans managemet examines the correct and faster way of doping the current situation,while the adaptation process and the sustainable potential status of the new situation of analyzed.The purpose of this study is examination the importance of performance management in skill management.