Antonio Vivaldi RV522 op.3 no.8 la minör ikili Keman Konçertosu'nun form analizi ve icra teknikleri açısından incelenmesi
The analysis of Antonio Vivaldi RV 522 op. 3 no. 8 a moll double Violin Concerto from the perspective of analysis and performance techniques
- Tez No: 589788
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FARUK YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Ritornello, Form, Konçerto, Antonio Vivaldi, Ritornello, Form, Concerto, Antonio Vivaldi
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Çalışmanın ana konusu olan Op.3 No.8 La Minör İkili Keman Konçertosu, Antonio Vivaldi'nin L'estro Armonico defterinin en önemli konçertolarından biridir. Ritornello formunda bestelenmiş olan bu eser aynı zamanda orkestra repertuvarlarının ve küçük oda müziği orkestralarının vazgeçilmez konçertolarındadır. İrili ufaklı pek çok orkestra bu eseri yorumlamıştır. Özellikle iki solistli bir konçerto olması sebebi ile sadece orkestranın değil aynı zamanda her iki keman solistinin de ön planda olduğu ve birbirleri ile hem yarışırcasına hem de son derece uyumlu olunması gereken bir konçertodur. Bu uyumun yakalanması ve nitelikli müziğin ortaya çıkması için eser seslendirilirken, hem iki solist kemanın birbiri ile uyumlu olması hem de orkestranın bu uyuma doğru eşlik etmesi gereklidir. Bu uyumun sağlanabilmesi açısından çalışmada, eserin icrasına yönelik detaylı analiz ve incelemeler yapılmış olup edinilen bilgiler ve ulaşılan sonuçlar ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
The main subject of this study, Op. 3 No.8 Double Violin Concerto in A Minor is one of the most important concertos of Antonio Vivaldi's book ''L'estro Armonico''. Besides this, it is one of the irreplaceable concertos of orchestra repertoire and chamber orchestra. Many orchestras render this work. Especially it is important for the reason that, it consists of two soloists in a concerto and this is not only necessary for catching the harmony with the orchestra but also both of the violin soloists should catch the perfect harmony with one another. To have this harmony and to create the good quality music, both the two soloists should have the euphony with each other and the orchestra should accompany them with the same euphony during the time of the performance. This study shows the detailed analysis and research of the performance of the work to acquire the harmony and conclude the final information about the topic.