Productivity and profitability improvement of cement industries in Nigeria
Nijerya'daki çimento endüstrilerindeki verimlilik ve kârlılık gelişimi
- Tez No: 590161
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURGÜN KOMŞUOĞLU YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Verimlilik, Karlılık, İyileştirme, Çimento Endüstrisi, Nijerya, Productivity, Profitability, Improvement, Cement Industries, Nigeria
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışma, Nijerya'daki Çimento Endüstrilerindeki verimlilik ve karlılık gelişimini incelemiştir. Özellikle, çalışma, Kuzey Nijerya'daki Çimento Şirketi'ni incelemiş, dört çimentolu üretim şirketindeki verimlilik ve karlılık artışını analiz etmiş ve dördün verimlilik ve karlılık artışı arasındaki bağlantıyı belirlemiştir. Nijerya'da çimento üretim şirketleri. Nijerya'da seçilen çimento şirketlerinden elde edilen bu çalışmada ikincil veri kaynakları kullanılmış ve araştırmada tahmin teknikleri olarak regresyon analizi kullanılmıştır. Regresyon analizinde tüm çimento şirketlerinin sonuçları, Turnover'ın Vergi Sonrası Kar ile Olumlu İlişki, Çalışan Sayısı, Vergi Sonrası Kar ile Olumlu Bir İlişki Görmüş, Üretim Kapasitesi Vergi Sonrası Kar ile Olumsuz Bir İlişki Göstermiş, Sabit Varlık da Olumsuz Gösterdiğini Göstermiştir. çalışan sayısı ile çalışan sayısı, kar ve ciro, kar ve sabit kıymetler, kar ve üretim arasındaki ilişki pozitif korelasyon göstermiştir. Lafarge Wapco çimentosunda, kar ile çalışan sayısı, kar ve ciro, kar ve üretim kapasitesi dahil kar ve sabit varlıklar arasındaki ilişki güçlü bir pozitif korelasyon ortaya koydu. Kuzey Nijerya'daki Çimento Şirketi'nde, kar ve çalışanların sayısı arasındaki ilişki negatif kar ve ciro, kar ve sabit varlıklar ile kar ve üretim kapasitesi arasındaki ilişki pozitif korelasyon gösterirken, Ashaka çimentoda ise, kar ile çalışan ve çalışan sayısı, kar ve ciro, kar ve üretim kapasitesi arasındaki ilişki güçlü bir pozitif korelasyon göstermiştir. Kâr ve sabit kıymet ise negatif bir korelasyon göstermektedir. Nijerya'da Dangote Çimento Endüstrisi Lafarge Wapco Çimento ve Ashaka Çimento Tekniği.
Özet (Çeviri)
This study examined productivity and profitability improvement in Cement Industries in Nigeria. Specifically, the study examined the productivity technique of Dangote Cement Industry, Cement Company of Northern Nigeria, Lafarge Wapco Cement and Ashaka Cement in Nigeria. The aim of the study is to analyze the productivity and profitability improvement in the four-cement production company, and to determine the connection between the productivity and profitability improvement of the four cement production companies in Nigeria. Secondary sources of data were used in this study which were obtained from the selected cement companies in Nigeria. Pearson correlation and regression analysis were used as the estimation techniques in the study. From the regression analysis, the result of all the cement companies showed that turnover had a positive relationship with profit after tax; Number of employees revealed a positive correlation with profit after Tax, Production capacity shows a negative relationship with Profit after Tax, while Fixed Asset also showed negative relationship with Profit after Tax. More so, the correlation analysis showed that, in Dangote cement, the relationship between profit and number of employees, profit and turnover, profit and fixed assets, profit and production depicted positive correlation. In Lafarge Wapco cement, the relationship between profit and number of employees, profit and turnover, profit and fixed assets including profit and production capacity revealed strong positive correlation. In Cement Company of Northern Nigeria, the relationship between profit and the number of employees showed a negative correlation while the relationship between profit and turnover, profit and fixed assets and profit and production capacity exhibit positive correlation. Furthermore, in Ashaka cement, the relationship between profit and number of employees, profit and turnover, profit and production capacity has a strongly positive correlation, while profit and fixed asset shows a negative correlation.