İlköğretim yedinci sınıf öğrencileri için farklılaştırılmış matematik öğretiminin akademik başarıya etkisi
The effect of differentiated maths teaching on academic achievement of 7th grade students
  1. Tez No: 591338
  2. Yazar: TEVFİK DELİCE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNEM SEZER EVCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Farklılaştırılmış öğretim, Matematik başarısı, Matematik Tutumu, Differentiated teaching, Math success, Math attitude
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İlköğretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışma ilköğretim yedinci sınıf çember ve daire konusunun öğretiminde, farklılaştırılmış matematik öğretimi uygulamasının öğrencilerin matematik başarılarına ve matematik tutumlarına olan etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın deseni grup ön test-son test deseni olarak belirlenmiştir. Deney grubunda farklılaştırılmış öğretim uygulaması yapılırken, kontrol grubunda geleneksel öğretim yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmaya deney grubunda 19, kontrol grubunda 19 olmak üzere toplam 38 yedinci sınıf öğrencisi katılmıştır. Verilerin toplanması için matematik başarı testi ve matematik tutum ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizi sonucunda farklılaştırılmış öğretim uygulamasının öğrencilerin matematik başarılarını ve matematik tutumlarını artırmada olumlu bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is done to determine the effects of differentiated maths teaching practise on students attitudes towards maths and their success on maths while teaching 7th grade circle topics. Pattern of this study is group pre-test post-test design. While applying differentiated maths teaching practice in study group, traditional teaching methods are applied to the control group. In this study, 38 7th grade students participated; 19 students in study group and 19 students in control group. While collecting datas, maths success test and maths altitude scale is used. As a result of analyzing datas, it is clearly determined that peer assessment application has a positive effect on increasing students maths success and their attitudes towards maths.