Yerel yönetim vergilerinin vatandaş üzerindeki algısal yükü hakkında bir değerlendirme: Efeler Belediyesi örneği
An assessment of the perceptual burden of local goverment taxes on citizens: Municipality of Efeler
  1. Tez No: 592072
  2. Yazar: FATMA GÜL ERBİL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYNUR UÇKAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Maliye, Public Administration, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, Vergi Bilinci, Belediye Gelirleri, Yerel Vergileme, Local Governments, Tax Awareness, Municipal Revenues, Local Taxation
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maliye Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Yerel gereksinimlerin zamanında belirlenmesi ve kaliteli hizmetlerin sunulması kentleşmenin yüksek olduğu ülkemizde bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunların başında yerel yönetimlerin ekonomik ve mali durumları ile vatandaşın yerel hizmet anlayışındaki değişimler vs. gelmektedir. Kaynak bulma ve oluşturma konusunda yetkileri kısıtlı olan mahalli idareler merkezi yönetimin mali desteğine muhtaçtır. İlgili yasalar ile kendisine tanınan sınırlar içerisinde ekonomisi şekillendirilen yerel yönetimler zamanla değişen sorgulayan açık ve şeffaf yönetim isteyen vatandaşın bakış açısına cevap verebilir bir yönetim tarzını benimsemesi giderek önem kazanmaktadır. Vatandaşın hizmet beklediği belediyelerin mali olarak yetkin olduğuna dair görüşleri, onları yerel vergisel bilinç oluşturmaları konusunda bir fikir sahibi yapmaktadır.
Özet (Çeviri)
The timely determination of local needs and the provision of quality services bring some problems in our country where urbanization is high. At the beginning of these problems, the economic and financial situation of local governments and changes in the citizens' understanding of local services, etc. It comes. Local administrations, which have limited powers in finding and creating funds, need financial support of central government. It is becoming increasingly important that local governments, whose economy is shaped within the boundaries granted to them by relevant laws, adopt a management style that can respond to the perspective of the citizen who demands open and transparent governance that changes over time. Citizens' views that the municipalities where they expect service are financially competent make them have an idea of ​​creating local tax awareness.