Analysis of optimum off-grid solar system for a household in Afyon, Turkey
Afyon'da bir ev için elektrik şebekesinden bağımsız güneş enerji sistemi tasarımı
- Tez No: 592794
- Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN ERTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji, Electrical and Electronics Engineering, Energy
- Anahtar Kelimeler: Off-grid, Solar system, Afyon
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET AFYON'DA BİR EV İÇİN ELEKTRİK ŞEBEKESİNDEN BAĞIMSIZ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ TASARIMI Mohammadreza Shaterzadeh Yazdi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ercan Ertürk Ağustos 2019, 50 sayfa Nüfus büyüklüğündeki artış süreci, enerji talebinin karşılanmasında kritik bir soruna neden oldu. Güneş enerjisi, çevremize zararlı etkileri olawn fosik yakıt kaynaklarının yerini alabilecek, çevre dostu ve sınırsız bir enerji kaynaklarından birisidir. Bu tezin amacı, Afyon'da bir ev için şebeke bağımsız bir güneş enerji sistemi elde etmektir. Güneş enerjisini, hava sıcaklığı ve güneş ışımasının etkisini hesaplayan, aynı zamanda güneşsiz bir günde aküden beslenerek enerji ihtiyacını karşılayan bir yöntem geliştirdik. Optimal akü sayısı, güneş panellerinin sayısı ve evin enerji tüketimi hesaplanılarak bulunmuştur. Anahtar kelimeler : Şebeke dışı, güneş enerjisi, Afyon
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF OPTIMUM OFF-GRID SOLAR SYSTEM FOR A HOUSEHOLD IN AFYON Mohammadreza Shaterzadeh Yazdi Electric and Electronic Engineering Thesis Supervisor: Prof. Dr. Ercan Ertürk August 2019, 50 pages The process of increasing in population size caused a critical issue for supplying energy demand. Solar energy is one of the free unlimited sources and also environmentally friendly to replace instead of fossil fuels sources which is limited and has harmful effects on our environment. The objective of this thesis is to acquire an off-grid solar system for a single-house in Afyon. We developed a method by calculating solar power with the influence of air temperature and solar irradiance and also we cover our energy demand days with no sun using batteries. The optimum number of batteries are found out relevant to the number of solar panels and house's energy consumption.