İnternetin ve internet reklamlarının tüketici satın alma karar sürecine etkisi Adıyaman'daki kamu çalışanı üzerinde elektronik eşya alanında bir uygulama
The effect of internet and internet advertising on consumer purchasing/buying decision process: An application in electronic items (Goods/products) on public officials in Adıyaman
- Tez No: 592977
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YAKUP DURMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tüketici, tüketici davranışı, müşteri, satın alım, satın alma, satın alma karar süreci, reklam, internet, internet reklamı, elektronik eşya (mal/ürün), Consumer, consumer behaviour, customer, process of decision-making, purchase, purchasing, purchasing decision process, buying, advertisement/advertising, Internet, Internet advertising, electronic items (goods/products)
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 182
Özet
Tüketici davranışı, mal ve hizmetlerin tüketimi, kullanımı, değerlendirilmesi ve elde edinmesini kapsayan karar verme süreci ve fiziksel aktivite olarak tanımlanabilir. Bu tanım, sadece tüketici davranışında ilgi çeken mal ve hizmetleri değil aynı zamanda bu sürecin, malların elde edinmeden veya satın alınmadan çok daha önce başladığını açıkça ortaya koyar. İnternet endüstrisinin hızlı gelişmesiyle çoğu işletme, interneti ve internet reklamlarını, çevrimiçi (online) teknolojilerin avantajlarından yararlanmak için kendi reklam medya karmalarının bir parçası haline getirdi. Pazarlamacıların, internetin daha fazla esnekliğe sahip olduğunu ve reklam malzemeleri üzerinde denetim sağladığını keşfetmeleriyle internet, popüler bir reklam platformu haline geldi. Bu tez, tüketicilerin satın alma karar sürecinde internetin ve internet reklamlarının etkilerini ele almakta, işletmelerin ve pazarlamacıların tüketicinin zihninde var olan satın alma sürecini internet ve internet reklamlarıyla nasıl somut hale getirebileceğini elektronik eşya alanında uygulama yaparak ortaya koymakta ve bu şekilde pazarlamacılara ve tüketicilere bir takım kolaylıklar ve ipuçları vermektedir. Bu tezin amacı, internetin ve internet reklamlarının tüketicilerin satın alma karar sürecini nasıl ve ne şekilde etkilediği sorularına bilimsel bir araştırmayla cevap vermektir.
Özet (Çeviri)
Consumer behaviour can be defined as the decision-making process and physical activity involved in acquiring, evaluating, using and disposing of goods and services. Not only this definition clearly brings out just the buying of goods/services that receives attention in consumer behaviour but it also starts the process much before the goods which have been acquired or bought. With the rapid advancement in the Internet industry, many companies have made the Internet and Internet advertising as part of their advertising media mix to take advantage of the online technologies. The Internet has become a popular advertising platform because marketers found that the Internet possess greater flexibility and control over the advertising materials. This thesis treats/examines the impact of the Internet and Internet advertising on consumer's purchasing decision process, and studying in the field of electronic items (goods) it reveals how businesses and marketers embody the buying process which exists in the mind of the consumer through the internet and internet advertising, and in this way, it provides a number of convenience and gives some clues to consumers and marketers. The aim of this thesis is to answer the questions with a scientific research how and in what way Internet and Internet advertising affect consumer's purchasing decision process.