Mustafa Nafiz Irmak biyografisi ve eserlerinin içerik çözümlemesi
Mustafa Nafiz Irmak's biography and content analysis of his compositions
  1. Tez No: 593641
  2. Yazar: NİLAY YANALAK KARASU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERDAR ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Mustafa Nafiz Irmak, Turkish Music, Content Analysis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada , Mustafa Nafiz Irmak'ın TRT repertuvarında yer alan güftesi kendine ait olan 19 eserinin müziksel ve sözel içerik çözümlemesi yapılmıştır. Eserlerin , Türk Müziği ve edebiyatıyla olan ilişkileri çok boyutlu içerik çözümlemesi yöntemi ile irdelenmiştir. Yaptığımızı inceleme sonrasında elde etmeyi amaçladığımız müzikal kavramlar yine bu yönteminin temel perspektiflerinden yola çıkarak tespit ettiğimiz sayısal verilerle sonuç bölümünde tartışılmıştır. Eserlerin içeriklerinde yer alan anlam bütünlüğünün müziksel yaratma sürecini nasıl etkilediği ve Türk müziğine kattıkları çalışmanın genel içeriğinde yansıtılmıştır. Araştırmanın sonucunda IRMAK'ın kelime dağarcığı 0.620 olarak hesaplanmıştır. Anahtar kelimeler Mustafa Nafiz IRMAK, Türk Müziği, içerik çözümlemesi
Özet (Çeviri)
In this study, the musical and literal content analysis of the works of Mustafa Nafiz Irmak in TRT repertoire were made. The relations of the works with Turkish Music and literature were investigated by means of content analysis. The musical concepts which we aimed to reach after the evaluation again by the numerical date drerived by operating on the fundamental principles of this method were argued in the conclusion part. Additionally, throughout the study it was reflected how the totality in the works effected the process of musical creation and their contributions to Turkish music. At the end of the study it was found that the vocabulary repertoire of Mustafa Nafiz Irmak was 0,620