Albert Camus düşüncesinde yabancılaşma sorunu
The issue of alienation at Albert Camus's thoughts
  1. Tez No: 593781
  2. Yazar: SEMANUR ÇOMAKLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT CAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancılaşma, Yaşam, Varoluş, Saçma, Camus, Alienation, Life, Existential, Nonsensical, Camus
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Çalışmamızın temelini oluşturan yabancılaşma kavramı, varoluş felsefesinde ve özel olarak Albert Camus düşüncesinde bir problem yumağına dönüşerek Camus'a ait temel kavramların ortaya çıkışına sebep olmuştur. Öncelikli olarak varoluş felsefesi altında incelediğimiz önemli bir düşünür Albert Camus'un varoluş felsefesine dair şahsi fikirlerinin harmanlanması sonucu ortaya çıkan öğretiler izah edilmeye çalışılmıştır. Saçma ile başkaldırı arasında gerçekleşen yabancılaşma duygusu ve insanın yaşam-ölüm karşısında verdiği yaşam mücadelesi Camus'a ait temel kavramlar olarak sayılabilir. Bu çalışmada Albert Camus'a ait yabancılaşma problemi sebep ve sonuçları ile birlikte ele alınıp incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Underlying the main part of this study the concept of alienation has given rise to those fundamental terms that belongs to Albert Camus, by being a big question of existential philosophy and especially of Albert Camus himself. It is initially aimed to explain the teachings of the notable philosophy in this paper. The alienation sense in between absurd and revolt, and the struggle for life and against death can be assumed as the basic concepts of Albert Camus. In this study the problem of alienation that belongs to Albert Camus has been reviewed and examined together with reasons and results.