İnsan kaynaklarında yalın yönetim sistemi ve mobil personel takip sistemi yazılımının geliştirilmesi
Development of lean management system and mobile staff tracking software in human resources
  1. Tez No: 594310
  2. Yazar: MUSTAFA BAKAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HİKMET MARAŞLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Yalın Yönetim, Personel Mobil Takip Sistemi, Human Resources, Lean Management, Personnel Mobile Tracking System
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Yalın organizasyon, gereksiz aşamaların ortadan kaldırılıp geriye kalanların devamlı bir akış düzenine konması ve söz konusu ekinlikle ilgili işgücünün çapraz fonksiyonlu takımlar biçiminde yeniden organize edilerek sürekli gelişim için çaba gösterilmesiyle işletmelerin gelişebileceğini öngören bir felsefedir. Bu yaklaşım gereğince işletmelerin sahip olduğu insan gücü, mekân, zaman ve tüm üretim faktörlerinin ve bunlara ilişkin tüm harcamaların yarısı veya daha azıyla mal ve hizmet üretimini gerçekleştireceği öngörülmektedir. Bu çalışmanın amacı, hızla büyümekte olan uluslararası rekabette yer alabilmenin ön koşulu daima en önde koşabilmek olduğudur. İnsan kaynakları yönetimi işletme içerisinde insanın stratejik öneminin farkına vararak, onu bir maliyet unsuru olarak görmekten çok, işletmeye değer katan, işletmenin etkinlik ve verimliliğe ulaşmasında önemli derecede katkısı olduğunu kabul eden bir yaklaşım olduğu ve İnsan kaynakları yönetimini, herhangi bir örgütsel ve çevresel ortamda insan kaynaklarının örgüte, bireye ve çevreye yararlı olacak şekilde, yasalar çerçevesinde, etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayan işlev ve çalışmaların tümü olarak tanımlamanın mümkün olduğu ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Lean organization is a philosophy that eliminates unnecessary phases and puts the rest in a continuous flow order and reorganizing the workforce related to the said crop in the form of cross-functional teams and striving for continuous development, thus envisioning that businesses can develop. According to this approach, it is foreseen that the enterprises will produce goods and services with half or less of manpower, space, time and all production factors and all expenditures related to them. The aim of this study is that the prerequisite for existence in these rapidly growing competition conditions is to be able to run at the forefront. Human resources management is an approach that recognizes the strategic importance of human beings within the enterprise, adds value to the enterprise rather than considering it as a cost element, recognizes that it has a significant contribution in achieving the efficiency and efficiency of the enterprise. It is possible to define all of the functions and activities that provide effective and efficient management within the framework of laws, which will be beneficial to the organization, the individual and the environment.