İflasın ertelenmesi işlemlerinin muhasebeleştirilmesi
Accounting of problems of postposition of bankruptcy
- Tez No: 594949
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YÜKSEL AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: bankruptcy, suspension of bankruptcy, dept spiral, financial accounts, accounting
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
İflas erteleme, Türk Ticaret Kanunu ve İcra ve İflas Kanunu'nun çeşitli hükümlerinde belirtilerek, borç batağında bulunan ve bu durumdan kurtulma ümidi olan sermaye şirketleri ve kooperatiflerin, borçlarını ödeyebilme, ticari hayatlarına devam edebilme ve alacaklılarının haklarının korunması için oluşturulmuş bir kurumdur. İflasın ertelenmesi işlemlerinin muhasebeleştirilmesi isimli bu tez çalışmasında iflas, iflasın nedenleri, iflas kavramı, iflasın ertelenmesi kavramı, süreci ve bu işlemlerin Türk Ticaret Kanunu, İcra ve İflas Kanunu ve diğer kanunlar içerisindeki yeri irdelenecektir. Ayrıca iflas erteleme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için mahkemeye sunulan borca batıklık bilançosunun hazırlanması için yapılması gereken muhasebe işlemleri hakkında bir örnek uygulama gerçekleştirilecektir. Anahtar Kelimeler; iflas, iflasın ertelenmesi, borca batıklık, bilanço, iyileştirme projesi, muhasebe
Özet (Çeviri)
Suspension of bankruptcy, the Turkish commercial law and enforcement and bankruptcy law with thw various provisions the companies with share capital and cooperatives that have hopes to get rid of this situation head over heels in debt is an institution to pay their debts, to continue their commercial life and to protect the rights of creditors. In this thesis, accounting for the postponement of bankruptcy transactions, first of all, bankruptcy, the reasons of bankruptcy, the concept of bankruptcy, the concept of postponement of bankruptcy, the process and the place of these transactions in the Turkish commerical law and enforcement bankruptcy law and other laws be examined. Inaddition, an exemplary applicatıon will be carried out on the accounting procedures reguired for the preparation of the swamp balance of the debts of bankruptcy postponement proceedings before the court process.