İslam inancında şeytan kavramı ve satanizmin eleştirisi
Satan concept in The Quran perspective and the reality of satanism
  1. Tez No: 597795
  2. Yazar: FATMA ÖZSOY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET EMİN GÜNEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Allah, Şeytan, Tedbir, Satanizm, Vesvese, İman, İbadet, Dua, Allah, Satan, Prevention, Satanism, Vesvese, Faith, Worship, Prayer
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Kur'an-ı Kerim'e göre Şeytan, beşere vesvese vererek şerre yönelten bir mahlûktur. İnsanın ruhani yapısında bir erozyon var ise İblis bunu arttırır. Kötülüğe sevk etmeyi amaçladığı insanı, o kişinin kendi silahı ile vurur. Kötü olanı hayır gösterir, hile ve desiseleriyle ilerler. Satanizm, dinin ve dini olan her şeyin karşısında, Şeytanın ve onun temsil ettiği kötülüklerin yanında bulunma hareketidir. İslam'da ise Allâhın (c.c) karşısında ona denk güce sahip hiçbir varlık mevcut değildir. Kur'an'ın tekrarlar sunarak vurguladığı, Allâh'ın (c.c) Rabb olarak tartışma kabul etmez üstünlüğü ve yüceliğidir. Şeytana karşı tedbir, şirkten uzaklaşarak Yaratıcıya iman etme ve inancının gereğini yapma, ibadet etme diğer bir deyişle kulluk etmedir. İman olmadan Şeytanın yani cinin tesirinden çıkabilmek mümkün değildir. Öte taraftan kendini gizleyen bir düşman olan Şeytanın şerrinden korunmak için her şeyi gören, bilen ve etkisiz hale getirme kudretine sahip olan Allah'a sığınmak lazımdır Şeytana dayanan inancın alt yapısı, ilahi dinin haricinde mutluluğu aramaktan geçmektedir. Şeytanın nihai hedefi haramlara teşvik ve vesvese vermektir. Yaratıcı, mü'minlere satanizm sapkınlığından korunmak ve kurtulmak için üç öneride bulunur. Kendisine“iman”,“güvenme”ve“haşyet”. Gereği yerine getirilmeden Şeytanın etkisinden korunmak ve Allah'ın yardımını beklemek mümkün değildir.
Özet (Çeviri)
According to the Holy Qur'an, Satan is a creature that directs the world to the cradle. If there is an erosion in the spiritual structure of the human, the demon increases it. The person he intends to refer to the evil strikes him with his own gun. He shows the bad one by no means, he goes through tricks and deserts. Satanism is an act of standing by Satan and the evils he represents, in the face of religion and all that is religious. In Islam, there are no equivalent assets against the Almighty (c. C). The Qur'an emphasizes by offering repetitions, the Almighty (c.c) as the Lord of unbelieving supremacy and supremacy. The measure against satan is to worship, to believe in the Creator and to do what the faith requires, to worship, to worship, in other words. It is not possible to get out of the influence of satanism without faith. On the other hand, an enemy who sees himself to hide from the evil of Satan, knowing and need to take refuge in God who has the power to neutralize the belief that the faith of the devil, the divine religion to seek happiness outside. The creator makes three suggestions to prevent and escape the deviance of satanism. Kork Faith“,”trust me and "fear of God Kend. It is not possible to protect from the influence of Satan and to wait for the help of Allah without fulfilling the necessity.