المسيح الدجال في السنة النبوية قراءة تحليلية معاصرة
Hadisler ışığında Deccal kavramı ve günümüz açısından incelenmesi
  1. Tez No: 936189
  2. Yazar: FIRAS VAIS
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EL HASSEN SID AHMED EL HABIB
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Mesih, Deccal, Deccal'in çıkışı, kıyamet alametleri, Deccal'in imtihanı, Christ, the Antichrist, the emergence of the Antichrist, the signs of the Hour, The fitnah of the Antichrist
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Tez, Hz. Peygamber'in sünnetinde Deccal'in şahsiyetini ve araştırma, dil ve sünnet olarak için ihtiyaç duyulan en önemli tanımları ele almıştır. Tezin hadis ehlinin kontrolünde gerekçe olarak makbul, doğru ve Deccal'I zikredilen hadisleri ele almıştır. Deccal'in, paranormallikleri, fitnesi ve onu en sık takip edenlerinin tarifinde yer alan hadisleri ele alınmıştır. Daha sonra zuhurunun ilânı yeri ve zamanı, ondan sonra ne kadar kalacağı ve helak olacağı hadisleri yazılmıştır. Ehl-i Sünneti'nin Deccal'e olan inancını, varlığını ve kıyamet alameti olduğunu ortaya koydum. Sonra Deccal'in Mekke ve Medine'ye girmeye teşebbüsü ile ilgili hadisleri zikrettim. Daha sonra Deccal ile Şeytan arasındaki ilişkiyi göstererek Deccal'in ayartılmasına ilişkin yeni bir kavram sunmaya çalıştığım Deccal'in fitnesine ilişkin yeni bir analitik okumaya giriştim. Sonra Deccal'in ayartma planını uygulamak için araçlarını ve yöntemlerini sundum ve bunları yeni bir şekilde ele aldım. Deccal'in fitnesinden korunmanın en önemli yollarından bahsettim ve önemli tavsiyelerde bulundum.
Özet (Çeviri)
The thesis dealt with the personality of the Antichrist in the Prophetic Sunnah, and the most important definitions needed for research, language and Sunnah. Then the thesis dealt with the hadiths mentioned in the mention of the Antichrist, within the controls of the people of hadith, where the correct and acceptable hadiths were selected as justification. The hadiths contained in the description of the Antichrist, his paranormalities, his temptation, and those who follow him more often. Thereafter, the hadiths mentioned about the place and time of the announcement of its appearance, how long it will remain after it, and its destruction. I also mentioned about the belief of the Sunnis in the Antichrist and his existence and his being a sign of the Hour.