Spor yapan terör gazilerinin sosyalleşme düzeylerinin incelenmesi
Investigation socialization levels of terror veterans engaged in sports
  1. Tez No: 600395
  2. Yazar: SELAMİ KARAÇOBAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ENGİN IŞIK ABANOZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, Terör, Gazi, Sosyal etki, Sport, terror, Veteran, social impact
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hareket ve Antrenman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Terörle mücadele esnasında yaralanan Malul Gazilerin yaşanan travma ve maluliyet sonrası hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmamaktadır. Araştırmanın evrenini İstanbul ve Ankara illerinde yaşayan 3713 sayılı terörle mücadele kanun kapsamında yer alan Er asker ve Muvazzaf asker Malul Gazi'ler oluşturmaktadır. Araştırmada Hasan Şahan (2007) tarafından geliştirilen geçerliliği ve güvenirliliği kanıtlanmış“ Spor ve Sosyalleşme Ölçeği ”kullanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak örneklem grubuna iki bölümden oluşan anket kullanılacaktır. İlk bölümde araştırmaya katılan örneklem grubundaki bireylerin sahip oldukları bazı demografik özelliklerin tespit edilmesi amacıyla kişisel bilgi formu bulunmaktadır. Veri toplama anketinin ikinci bölümünde ise katılımcıların sosyalleşme düzeylerinin tespit edilmesinde kullanılacak olan spor ve sosyalleşme ölçeği bulunmaktadır. Her iki ankette katılımcılara yüz yüze görüşülerek doldurulmuştur. Anketlerin uygulanma sürecinde bireylerin anlamadığı sorular daha uygun bir dille tekrar edilmiştir. Sonuç olarak sporun Terör Gazileri üzerinde sosyal etkilerinin olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
After the trauma and disability of the injured veterans during the fight against terrorism, life is never the same as it used to be. The universe of the survey is composed of private soldiers and rankin soldiers who live in the provinces of Istanbul and Ankara and are included in the Anti-Terror Law No. 3713. In this study, the validity and reliability of the“ sports and socialization scale ”developed by Hasan şahan (2007) was used. In the research, a two-part questionnaire will be used for the sample group as a data collection tool. In the first section, there is a personal data form to determine the demographic characteristics of individuals in the sample group. In the second part of the data collection survey, there is a sports and socialization scale that will be used to determine the socialization levels of the participants. In both surveys, participants were interviewed face-to-face and filled in. Questions that individuals do not understand during the implementation of the questionnaires have been repeated in a more appropriate language. As a result, the sport has a social impact on Terror veterans.