Ahmed Arif'i okumak (Hayatı-edebi şahsiyeti-eserleri)
Reading Ahmed Arif (Life-literary personality-work)
- Tez No: 601349
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİBEL BAYRAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Şiir, Ahmed Arif, poetika, toplumcu gerçekçilik, Poetry, Ahmed Arif, Poetic, socialist realistic
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Düzce Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 444
Özet
Ahmed Arif'i Okumak(Hayatı- Edebi Şahsiyeti-Eserleri) adlı çalışma esas olarak Ahmed Arif'in hayatını, şiirlerini ve düzyazılarını merkeze alır. Çalışma,“Giriş”,“Sonuç”,“Kaynakça”,“Belgeler”“Ekler”dışında üç bölümden oluşur. Çalışmada Ahmed Arif'in sadece şiiri değil düzyazıları da tanıtılmıştır.“Birinci Bölüm”de hayatı, mizacı, çalışma ve edebi yaşamı, eserleri, şiir evresi, poetik görüşleri, toplumcu ve entelektüel yönü anlatılmıştır.“İkinci Bölüm”de şiiri biçim ve içerik bakımından incelenmiştir.“Üçüncü Bölüm”de dergi, gazete yazıları ve yazdığı mektuplar zamandizinsel olarak irdelenmiştir. Sonuç kısmında çalışma boyunca elde edilen bulgular yazılmıştır.“Belgeler”de şairin yaşamına ait belgeler ve el yazılarından örnekler;“Ekler”bölümünde“Ahmed Arif'i Okuma Kılavuzu”,“Fotoğraflarla Ahmed Arif”, Ahmed Arif için yazılanlar, yaşam kronolojisi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The reading of Ahmed Arif's (His Life-His Literary Personality and his works) works focuses mainly on Ahmed Arif's poems. İt consist of three chapters, excluding the words“Study”,“ Introduction”,“ Result”, Bibliography“, ”Documents“ and ”Appendices“. In this study, we present not only Ahmed Arif's poems, but also his prose. ”In the first part“ his life, temperament, work and literary life, his works, poetry phase, poetic views, social and intellectual aspects are explained. ”In the second part“ poetry is examined in terms of form and content. ”In the third part" magazines, newspaper articles and letters were examined in terms of time. In the conclusion section, the results obtained during the study are written. Documents, poet's life documents and writing examples; In the annexes section, Ahmed Arif, Reading Guide, Ahmed Arif in photographs, his writings and chronology of life are explained.