Öğretmenlerin değerler eğitimi algısının farklı değişkenler açısından incelenmesi (Kırşehir İli örneği)
An investigation of teacher's perception of values education in terms of different variables(sample of Kirşehir province)
  1. Tez No: 602308
  2. Yazar: HACI HÜSEYİN ERBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. REMZİ KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Değerler, Değerler eğitimi, Değerlerin sınıflandırılması, Öğretmenlerin değerler eğitimi algısı, Cinsiyet ve değerler, Values, Values Education, Classification of values, teacher's perception of values education, Gender and values
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışma ile farklı kurum ve kademelerde görev yapan öğretmenlerin Değerler Eğitimi konusundaki görüşlerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Konuyla ilgili literatür taranarak Değerler Eğitimi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı Değerler Eğitimi Yönergesi hakkında bilgiler verilmiştir. Araştırmanın evreni Kırşehir ilinde farklı kurum ve kademelerde görev yapan öğretmenlerdir. Örnekleme İlkokul, Ortaokul ve Lise kademesinden öğretmenler dahil edilmiştir. Araştırma derinlemesine bir inceleme gerektirdiği için nicel araştırma yöntemleri yerine nitel araştırma yöntemleri tercih edilmiştir. Örnekleme dahil edilen öğretmenlerden yarı yapılandırılmış görüşme formları ile veriler toplanmış ve çözümlenerek analizleri yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda, okul türü, cinsiyet, yaş, mesleki kıdem değişkenlerine göre farklılıklar tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal the opinions of teachers working in different institutions and levels on Values Education. The Literature on the subject was given about the Values Education and the Values Education Directive published by the Ministry of National Education. The universe of the research is teachers working in different institutions and levels in Kırşehir. Primary, Secondary and High School teachers were included in the sampling. Qualitative research methods were preferred instead of quantitative research methods because the research requires an in-depth analysis. Data were collected and analyzed by semi-structured interview forms from the teachers included in the sample. As a result of the research, differences were found according to school type, gender, age and Professional seniority variables.