G.P.Telemann sol majör viyola konçertosunun icra teknikleri açısından incelenmesi
Investigating G.P. Telemann g major viola concerto in terms of its interpretation technics
  1. Tez No: 603582
  2. Yazar: MUZAFFER YOLUK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERKAN ÖZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Viyola, Konçerto, G.P. Telemann, Viola, Concerto, G.P.Telemann
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu araştırmada G.P.Telemann Sol Majör Viyola Konçertosu, eserin icrası teknik açıdan incelenmiştir. İcra incelemesinde; kullanılan teknikler ve eserin gerektirdiği müzikal yorum dikkate alınarak çeşitli öneriler sunulmuştur. Yapılan analize temel olması bakımından, eserin bestelendiği dönem olan Barok Dönem müzik özelliklerine değinilmiş ve ilgili dönemdeki icra biçimleri gözden geçirilmiştir. Bu araştırma ile Güzel Sanatlar Liseleri, Konservatuvarlar ve Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dallarında sunulan viyola eğitimi alan bireylere icra açsından bir bakış açısı sunulması hedeflenmektedir. Araştırma ve inceleme sonucunda hazırlanan bu çalışma icracılara, eserin nasıl bir dönemde ve ne amaçla yazıldığını değerlendirerek farklı bir bakış açısı kazandıracaktır. Bir eseri yorumlamadan önce bestecinin, dönemin ve eserin genel karakteristik yapısının incelenip etüt edilmesinin çok faydalı olduğu söylenebilir. Bu bağlamda konçertonun genel müzikal ve teknik yapısının ayrıntılarıyla ve dönemin özellikleri ile incelendiği bu çalışma ile viyola icracılarına, yorumlarında katkı sağlayacağı düşünülmektedir
Özet (Çeviri)
In this research, G.P.Telemann G Dur Viola Concerto is examined in terms of the performance of the work. In the executive review; techniques and musical interpretation required by the work are taken into consideration various suggestions are presented. In terms of the basis of the analysis, the musical characteristics of the Baroque Period in which the work was composed were mentioned and the forms of execution in the relevant period were reviewed. With this research; It is aimed to provide an executive perspective to the individuals who have received viola training offered in the Department of Music Education of the Fine Arts Education Department of Fine Arts High Schools, Conservatories and Education Faculties. This study, prepared as a result of research and examination, will give performers a different perspective by evaluating how the work was written and for what purpose. It can be said that it is very useful to examine and study the general characteristics of the composer, the period and the work before interpreting a work. In this context, the general musical and technical structure of the concerto is examined in detail and with the characteristics of the period, it is thought that it will contribute to the viola performers in their interpretations.