Kesirli integraller için Grüss eşitsizlikleri
Grüss inequalities for fractional integrals
  1. Tez No: 603641
  2. Yazar: FİLİZ ÖZATA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERHAN SET
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Grüss eşitsizliği, farklı türden kesirli integral operatörleri, genişletilmiş genelleştirilmiş kesirli integral operatörü, Grüss inequality, different type of factional integrals, the extended generalized fractional integral operators
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ordu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş niteliğinde olup bu bölümde Grüss eşitsizliğinin ve kesirli integrallerin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verir. İkinci bölümde Grüss eşitsizliği ve ispatı, Cauchy-Schwarz eşitsizliği, Gamma ve Beta fonksiyonları ile ilgili temel tanımlar ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde farklı türden kesirli integraller ve bu kesirli integraller yardımıyla elde edilen bazı Grüss tipli eşitsizliklere yer verlmiştir. Dördüncü bölümde ise genişletilmiş genelleştirilmiş kesirli integral operatörü için yeni Grüss tipli eşitsizlikler elde edilmiştir. Son bölümde ise bazı sonuç ve önerilerden bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is an introductory and provides information on the historical development of Grüss inequality and fractional integrals. In the second chapter, basic definitions and theorems related to Grüss inequality and proof, Cauchy-Schwarz inequality, Gamma and Beta functions are given. Different kinds of fractional integrals and some Grüss type inequalities obtained with the help of these fractional integrals consist of in the third chapter. In the fourth chapter, new Grüss type inequalities are obtained for the extended generalized fractional integral operator. In the last chapter, some result and recommendations are given.