Combating unconvetional housing for sustainable development in casablanca, Morocco: Carrieres centrales
Sürdürülebilir kalkınma için bileşimli konut, Kazablanka, Fas:Carrieres centrale durum
  1. Tez No: 605051
  2. Yazar: MOHAMED TALAL CHEMAOU EL FIHRI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ DEVRİM IŞIKKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Fas, Göç, Yaşam Alanı, Kentleşme, Sağlıksız Konut, Morocco, Immigration, Habitat, Urbanization, Unconventional Housing
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
50 yıldan fazla bir süredir Fas, sağlıksız konutla mücadele için kayda değer sayıda politika ve strateji benimsemiştir. Bununla birlikte, çeşitli programlar tarafından gösterilen sağlıksız konutların ortadan kaldırılması hedefi her zaman etkili bir şekilde gerçekleştirilememektedir. Kuşkusuz, Devletin bu yönde hareketi, emilen gecekonduların sayısı ve nüfusların yerini değiştirmek için yürütülen sosyal konut işlemlerinin önemi göz önüne alındığında, şu anda bir şekilde başarılı olmuştur, ancak yeni bir türün ortaya çıkmasının altını çizmek zorunludur. Bazı sosyal alt bölümlerdeki adaletsizlik. Bunlar, amaçlandıkları nüfusların gereksinimlerini ve isteklerini karşılamıyor. Bu durum, sağlıksız konut kavramının tanımı da dahil olmak üzere bir dizi soruyu ele almamızı sağlamıştır. Bu nedenle, çalışma, vatandaşların ihtiyaçlarına ve isteklerine sürekli odaklanarak, mümkün olduğunca kapsamlı yeni bir yaklaşım geliştirmeyi amaçlamaktadır. Böyle bir yaklaşım, dünyadaki gecekondu gelişimine dahil olan kurumlar tarafından da kullanılabilir, çünkü geniş bir yelpazedeki kültürlerin ve sosyal sınıfların ihtiyaçlarına kolayca adapte olabilen esnek bir çerçeveye odaklanacaktır gecekondu sakinleri kendileri.
Özet (Çeviri)
For more than 50 years, Morocco has adopted a considerable number of policies and strategies to combat unconventional housing. However, the goal of eradicating unconventional housing, displayed by the various programs, is not always achieved in an effective way. Admittedly, the action of the State in this direction, has currently been somehow successful, considering the number of slums absorbed and the importance of the social housing operations carried out to relocate the populations, but it is obligatory to underline the appearance of a new type of insalubrity in some social subdivisions. These do not meet the requirements and aspirations of the populations for which they are intended. This situation leads us to address a number of questions, including the definition of the concept of unconventional housing. Therefore, the study aims to develop a new approach that is as comprehensive as possible, while constantly focusing on the needs and wishes of citizens. Such an approach could well be used by institutions involved in slum development around the world, as it will focus on a flexible framework that can easily be adapted to the needs of a wide range of cultures and social classes because of its focus on the needs of slum dwellers themselves.