Yerel belediyelerde teknoloji yönetimi: Beyoğlu Belediyesi örneği
Technology management in local municipalities: The case of Beyoğlu Municipality
  1. Tez No: 606908
  2. Yazar: TAHSİN TALHA DAVUTOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. SABRİ ÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Science and Technology, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Belediye, Yerinden Yönetim, Beyoğlu, Teknoloji Yönetimi, Sanayi Politikaları, Bilgi Yönetim Sistemleri, Local Municipality, Local Government, Beyoğlu, Technology Management, Industrial Policies, Information Management Systems
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Yirmi birinci yüzyıl itibarı ile, dünyanın içinden geçmekte olduğu dönüşüm bilgi topluluğuna yolculuk olarak nitelendirilebilir. Bilgi edinme, bilgiyi kullanma ve bilgiye dayalı yönetim sistemleri oluşturma dönemin en önemli uğraşıdır. Yerel Belediyelerin yönetiminde de altyapı ve sosyal belediyeciliğin bir ötesi olarak bilgiye dayalı yönetim anlayışı hızla gelişmektedir. Çalışmada, yerel belediye yönetimlerine ilişkin şimdiye dek yapılan çalışmaları inceleyecek şekilde bir literatür taraması gerçekleştirilmiş, ardından da İstanbul'un en merkezi ilçelerinden Beyoğlu İlçesine ait Belediye üzerine bir saha çalışmasına yer verilmiştir. Çalışmanın planında ise öncelikle literatür taraması ile elde edilen bilgiler paylaşılmış, yerel belediyelerde bilginin kullanımına yönelik destek ve engel faktörler ortaya konulmuş, akabinde de Beyoğlu Belediyesi için durum nitel ve nicel olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
By the twenty-first century, transformation that is going through the world can be described as a journey to the collective information society. Creating information, knowledge, and information-based management systems are the most important efforts of the period, as in logistics. In the management of local municipalities, as well as infrastructure and social municipalities, knowledge based management understanding is developing rapidly. In this study, a literature survey was carried out to examine the studies on local municipal administrations up to now, and then a field study was carried out on the Municipality of Beyoğlu via in its service logistics. Beyoğlu is, one of the most central districts of Istanbul. In the work plan, firstly the information obtained from the literature survey was shared, support for the use of information in local municipalities and obstacles factors were put forward and then the situation was examined qualitatively and quantitatively for Beyoğlu Municipality. The question of how does the service logistics in change as technology usage increase in the municipalities, is the core of this survey.