E-municipality in terms of local public services: Beyoglu Municipality case
Yerel kamu hizmetleri açısından e-belediyecilik:Beyoğlu Belediyesi örneği
- Tez No: 349338
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERTUĞRUL GÜNDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: E-devlet, e-belediye, bilgi ve iletişim teknolojileri, Beyoğlu Belediyesi, katılım, hesap verebilirlik, E-Government, e-municipality, information and communication technologies, Beyoğlu Municipality, participation, accountability
- Yıl: 2012
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Söz konusu tezin amacı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yönetim sürecinde kullanılmasıdır. 21. yy la birlikte yeni bir devir açılmış olup, internet her alanda sıkça kullanılan bir öğe haline gelmiştir. Hemen hemen bütün işlemler artık elektronik ortama taşınmaya başlanmıştır. Teknolojinin bu denli yaygınlaşması bütün alanlarda olduğu gibi, yönetim anlayışında da birçok değişime neden olmuştur. Yönetim sisteminde yaşanan farklılaşmayla birlikte şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık gibi prensipler önem kazanmaya başlamıştır. Bundan dolayı, e-devletin hizmette kaliteyi arttırdığını söylemek mümkündür.
Özet (Çeviri)
This thesis is aiming to mention use of information and communication technologies in the governing process. A new era has opened with the 21st century , in which the internet has become a component that is used in all spheres frequently. Almost all kinds of operations have been moved to the cyberspace. Through the spread of these technologies, so many changes have materialized in all spheres of life and administration understanding as well. With the changed perception in the governing system, transparency, accountability, participation and these kinds of principles have gained importance. Therefore , it is possible to say use of e-government has provided the increase in the quality of local public services.