Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre yargılama gideri olarak vekalet ücreti
Attorney's fee as court expenses in accordance with Turkish Code of Civil Procedure
  1. Tez No: 609610
  2. Yazar: GÖZDE KAZAZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MELİS TAŞPOLAT TUĞSAVUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Yargılama giderleri, avukatlık ücret sözleşmesi, vekalet ücreti, dava şartı olan arabuluculuk, arabuluculuk ücret ve masrafları, Litigation costs, attorney's fee agreement, counsel's fee, mediation, mediation fees and expenses
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Yargılama giderleri bir davanın görülmesi ve sonuçlanması için ödenmesi gereken harçlar ile masraf ve ücretlerin tümünü ifade etmektedir. 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile yargılama giderleri mülga 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'na göre daha kapsamlı olarak düzenlenmiştir. Bu çalışmada yeni kanuni düzenlemeler ışığında yargılama giderleri hakkında genel bilgilerden bahsedilmiş ve devamında yargılama gideri olan vekalet ücretinin esaslarının Avukatlık Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre karşılaştırılması ile Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' ndeki esaslara değinilmiştir. Son olarak hukuk sistemimizde yeni uygulanmaya başlayan dava şartı olan arabuluculukta ücret ve masraflar konusunda açıklamalara da yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Litigation costs refer to the exigible fees and costs for the pending and conclusion of a case. Litigation costs have been arranged in code of the Civil Procedure Law no. 6100, more extensively than they were in former code of Civil Procedure no. 1086. General information about the litigation costs has been mentioned in the light of new legal regulations and afterwards, the principles of counsel's fee, which is a litigation expense, have been compared in terms of attorney's act and code of civil procedure in this study. The principles at minimum advocacy fee tariff have also been stated. Finally, explanations about fees and costs in mediation, which is the cause of action and has recently been practiced in our legal system, have been pointed out.