Preparation and characterization of mouth dissolving films loaded with olive leaf polyphenols
Zeytin yaprağı polifenolleri yüklenmiş ağızda çözünen filmlerin hazırlanması ve karakterizasyonu
  1. Tez No: 610071
  2. Yazar: ŞEYMA GÜMÜŞ IŞIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OĞUZ BAYRAKTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ağızda dağılan filmler, oral film, bukkal film, karboksimetil kitosan, bamya sakızı, zeytin yaprağı ekstraktı, Mouth dissolving film, oral film, buccal film, carboxymetyl chitosan, okra gum, olive leaf extract
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tezde doğal polimerlerden hazırlanan ağızda dağılan filmlerin, zeytin yaprağı ekstraktı polifenolleri ile yüklenmesi ve elde edilen filmlerin karakterizasyonu incelenmiştir. Ağızda dağılan filmler ilaç taşıyıcı sistemler arasında bir çok avantajı olan bir uygulama şeklidir. Geleneksel ilaç verme şekillerinde bazı durumlarda problemler yaşanabilmektedir. Örneğin; pediatrik ya da geriatrik hastalar yutma problemi yaşayabilmektedir. Böyle durumlarda ağızda dağılan bir film ile ilacı verebilmek çok büyük kolaylık sağlamaktadır. Çünkü film ağıza alındığından bir süre sonra tükürükte dağılmakta ve yutma gerektirmeden vücuda girmektedir. Filmler çözücü dökme yöntemi ile hazırlanmıştır. Hazırlanan filmlerin karakterizasyon çalışmaları yapılmış ve aktif maddenin uygulanan yöntemle taşınabileceği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, mouth dissolving films prepared from natural polymers loaded with olive leaf polyphenols and characterization of the obtained films were investigated. Mouth dissolving films are a form of administration with many advantages among drug delivery systems. In some cases, problems may be experienced with conventional drug delivery methods. For example, pediatric or geriatric patients may have swallowing problems. In such cases, it is of great convenience to be able to dispense the drug with a film dispersed in the mouth. Because after the film is taken into the mouth, it diffuses in saliva and enters the body without swallowing. Films prepared by solvent casting method. Characterization studies of the prepared films were made and it was determined that the active substance could be transported by the applied method.