Çok değişkenli bazı konveks stokastik süreçler için hermite-hadamard tipli integral eşitsizlikleri
Hermite-hadamard type of integral inequalities for some multivariable convex stochastic processes
- Tez No: 610404
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURGÜL OKUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Konveks, s-Konveks, Harmonik Konveks, Preinvex, Çok Boyutlu Stokastik Süreçler, Hermite-Hadamard Eşitsizliği, Kuadratik Orta Anlamda İntegral, Convex, s-Convex, Harmonically Convex, Preinvex, Multidimentional Stochastic Processes, Hermite-Hadamard Inequality, Mean-square Integrable
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu tezin amacı, çok boyutlu bazı konveks stokastik süreçleri tanımlamak ve bu süreçler ile ilgili Hermite-Hadamard eşitsizlikleri elde etmektir. Bu tezin giriş kısmında, literatürdeki araştırmalardan kısaca bahsedilmiştir. Sonraki kısımda, tezin konusu ile ilgili temel kavramlar verilmiştir. Ayrıca bu tezin materyal ve yöntem kısmında, konveks, s-konveks, harmonik konveks, preinvex stokastik süreçler ile ilgili gerekli bilgiler kısaca sunulmuştur. Araştırma bulguları kısmında, yukarıda bahsi geçen konvekslik çeşitleri için çok boyutlu stokastik süreçler tanımlanmış ve bu süreçler için Hermite-Hadamard eşitsizliği elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to define some multidimentional convex stochastic processes and to obtain Hermite-Hadamard inequalities for these processes. In the introduction is mentioned related the researches in the literature. Thereinafter, basic concepts are given. In the material and methods, the necessary informations related to convex, s-convex, harmonically convex, preinvex stochastic processes are briefly presented. In the research findings, the multidimentional stochastic processes are defined for the above mentioned convexities and Hermite-Hadamard type inequalities are obtained for these processes.