Analysis of Turkey's poultry egg sector in terms of export marketing and financing
Türkiye tavuk yumurtası ihracatının pazarlama ve finansman açısından değerlendirilmesi
  1. Tez No: 613491
  2. Yazar: GÖZDE KÜÇÜK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TÜLAY YAZAR ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yumurta, Üretim, İhracat, Eximbank, Finans, Egg, Production, Export, Eximbank, Financing
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Yumurta;yüksek besin değeri,geniş kullanım alanı ve yaygın bir coğrafyada tüketimi ile önemli bir uluslararası ticaret ürünüdür. Günümüzde; Türkiye, özellikle komşu ülkelerle olan yumurta ticareti ile bölgesinde rekabet üstünlüğüne sahiptir. Türkiye'deki yumurta ticaretinden sadece kendi sektörü değil, aynı zamanda yan sektörlerde faydalanmaktadır. Bu nedenle yumurta ihracatında, iyi kurgulanmış pazarlama ve uygun finansman çözümleri önem kazanmaktadır. Bu çalışmada; Türkiye'nin yumurta sektörü üretim, pazarlama ve finansman açısından derin bir şekilde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Egg is an important international trade product with its high nutritional value, extensive usage area and consumption in a wide geography. Nowadays, in particular, Turkey has a competitive advantage in the egg trade with neighboring countries. In Turkey, secondary sectors also provide benefit from egg commerce. The egg trade in Turkey not only benefits the sector itself but also benefits the secondary sectors.Therefore, well-established marketing and appropriate financing solutions of egg exports gain importance. In this study, egg production sector in Turkey is examined in a detailed way in terms of marketing and finance.