Türkiye ve Suriye milletlerarası tahkim kanunlarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi
Comparative investigation of Turkey and Syria international arbitration law
- Tez No: 613623
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULLAH ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Tahkim, Milletlerarası Tahkim, Tahkim Sözleşmesi, Tahkim kararı, arbitration, Arbitration, International arbitration, Arbitration agreement, Arbitration decision
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Uyuşmazlıkların çözümünde yasal bir yol olarak Milletlerarası ticari tahkim, ülkeler arasındaki, özellikle komşu ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır.Bu araştırmada Suriye ve Türkiye'deki uluslararası ticari tahkim hukuku arasında karşılaştırmalı bir çalışma yürütmektedir.Her iki ülkede de uluslararası ticari tahkim ile ilgili kanunların ne olduğunu ve bunların her birinin tahkim anlaşması ile ilgili hükümleri ve tahkim şartlarını ve usullerini ve nihai tahkim kararına verilen itirazları ve bunların her birinde nihai tahkim kararının uygulanmasına ilişkin prosedürleri nasıl ele aldığımızı göstermektedir. Bu araştırma, İki ülkenin kanununun arasındaki farklılık ve benzerlikleri belirtleyerek yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
International commercial arbitration as a legal way to settle disputes has played an important role in the development of trade relations between countries, especially between neighboring countries.This research is conducting a comparative study between international commercial arbitration law in Syria and Turkey.It shows what the laws of international commercial arbitration are in both countries, and the terms and procedures of each arbitration agreement and the arbitration clauses, and the objections to the final arbitration decision , and how we handle the procedures for implementing the final arbitration decision in each of them. This research is conducted by identifying the differences and similarities between the laws of the two countries.