Destinasyon imajı geliştirilmesinde yerel halk ve yöneticilerin algısının ölçülmesi: Burdur ilinde bir araştırma
Measurement the perception in the development of a destination image by local people and local authorities: A research in Burdur
- Tez No: 614238
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DİDAR BÜYÜKER İŞLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Destinasyon İmajı, Yerel Halk, Yerel Yöneticiler, Destination Image, Local People, Local Administrators
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Küreselleşen dünyada turizm pazarında rekabet koşulları artmakta ve destinasyonların ikamesi kolaylaşmaktadır. Gittikçe zorlaşan bu rekabet koşullarında destinasyonların diğerlerinden farklılaşmak için imajını geliştirmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda bölge halkına ve yöneticilerine de görevler düşmektedir. Bu çalışmada destinasyon imajının geliştirilmesinde Burdur ilinde yaşayan yerel halkın ve yöneticilerin algılarına ulaşmak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda yerel halka anket uygulaması yapılmış ve yerel üst düzey yöneticilerin görüşme formu ile görüşleri toplanmıştır. İstatiksel analizlerden elde edilen anket sonuçları ile görüşme formundan elde edilen cevaplar yorumlanarak karşılaştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre Burdur'un sakin bir destinasyon olduğu ve imaj geliştirilmesi kapsamında turizm konusunda yerel halkın bilinçlendirilmesinin gerekliliği sonucuna ulaşılmıştır. Çıkan sonuçlardan Burdur'un insanlarda en çok anımsattığı turizm unsuru ise Burdur şiş olmuştur.
Özet (Çeviri)
In the globalizing world, competitive conditions are increasing in the tourism markets and the substitution of destinations becomes easier. In these increasingly difficult conditions of competition, destinations are developing their image to be different from others. In this direction, the residents and local administrators have duties. In this study, it is aimed to reach the perceptions of local people and administrators who live in Burdur province in developing destination image. For this purpose, a questionnaire was applied to local people and their opinions were collected through interview form. The results of the questionnaires obtained from the statistical analyzes and the answers obtained from the interview form were compared by making comments. According to the findings, it is concluded that Burdur is a tranquil destination and it is necessary to raise awareness of local people about tourism within the scope of image development. According to residents Burdur şiş is one of the most reminiscent of Burdur.