Analyzing storytelling elements through online database platforms IMDB case
Çevrimiçi veritabanı üzerinden analizleme öyküleme elemanları
  1. Tez No: 614487
  2. Yazar: MIRAL HASSAN
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. ADNAN VEYSEL ERTEMEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Öykü Anlatımı, Anlatılar, Görsel İçerik, Digital Marketing, Storytelling, Narratives, Visual Content
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Görsel hikaye anlatımı, ana mesajı canlandırmak için sıklıkla bir dizi görüntü veya video içerir. Günümüz bağlamında, görsel hikaye anlatımı, pazarlama ve iletişim dünyasında en yaygın olarak bulunan bir terimdir. Mesajınızı iletmek için doğru görsel içeriği oluşturmak, kiminle iletişim kurduğunuz ve bu mesaja nasıl cevap vereceklerini anlamanıza bağlıdır. İletişim iki yönlü bir süreçtir ve pazarlamacılar izleyicilerinden, kendilerine ulaşmak için yaptıkları görseller kadar emin olmalıdırlar. Doğru grafikler, kararları duygusal ve bilinçaltı bir düzeyde ikna edebilir, ilişkilendirebilir ve etkileyebilir. Görüntüler güçlü araçlardır ve gittikçe artan bir görsel kültür haline geliyoruz. Potansiyel müşteriye hitap edecek zorlayıcı bir hikaye yayını kullanarak güçlü fikirleri etkileşimli ve sürükleyici bir şekilde ileten bir pazarlama stratejisini tanımlayabiliriz, buradaki kilit noktalar etkileşim ve izleyicilerin ilgisini çekmektir. Dijital bir çağda yaşadığımız için, üretilen görsel içerikteki patlama ve prodüksiyon şirketleri, pazarlamacılar ve görsel içerik yaratıcıları arasındaki büyük rekabet, seyirciyi ikna edebilecek görsel içeriğin nasıl yaratılacağı konusunda birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Katılımları ve eylemleri teşvik eder; bu, izleyiciler için konuyla ya da sergilenen konu ile ilgili aktif katılımcı olmalarını teşvik edecek bilgi içeriği ve motivasyonel faktörler arasında izleyiciler için zihinsel bir bağlantı oluşturma anlamına gelir. Bu çalışmada, içerik analiz yöntemi görsel içerikte kullanılan hikaye anlatımı öğelerini bulmak için en üst düzey TV şovlarını (IMDb) analiz etmek için kullanılmıştır. Bunu yaparken, bu çalışma Pazarlama, Görsel İçerik, Sosyo-Demografik ve Kültürel yön ve İzleyici yanıtından faydalanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Visual storytelling often includes a series of images or a video in order to portray the core message. In today's context, visual storytelling is a term most commonly found in the marketing and communications world. Creating the right visual content to convey your message relies on understanding who you are communicating with and how they will respond to it. Communication is a two-way process, and marketers need to be as sure of their audience as they are of the images they're making to reach them. Right graphics can convince, relate and influence decisions on an emotional and subconscious level. Images are powerful tools, and we are becoming an ever-increasing visual culture. We can describe a marketing strategy that communicates powerful ideas in an interactive and immersive manner by means of a compelling story arc that will appeal to the potential customer, the key points here are interactivity and the audience immersion. Since we live in a digital age, combined with the boom in produced visual content and the huge competition between the production companies, the marketers and the creators of visual content have faced many challenges as to how to create visual content that can convince the audience, encourages engagement and action, which means creating a mental link for viewers between informational content and motivational factors that would encourage audience members to become active participants in relation to the subject or issue on display. In this study, the content analysis method is used to analyze top-rated TV shows‎ (IMDb) for finding out storytelling elements used in visual content. In doing so, this study benefits from Marketing, Visual Content, Socio-Demographic & Cultural aspect, and Audience response.