Türkiye'de akıllı kent sistemleri üzerine bir inceleme
A study on intelligent smart cities in Turkey
  1. Tez No: 617163
  2. Yazar: SEYED AMIR MIRGHAEMI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SÜLEYMAN BALYEMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Akıllı kent, Akıllık kent sistemleri, Sürdürülebilirlik, Türkiye, Smart city, Smart city systems, Sustainability, Turkey
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan tüm şehirler akıllı kent olma yolunda birbiri ile yarışmaktadır. Her ne kadar henüz her yönüyle sürdürülebilir akıllı kent olarak tanımlanabilecek bir şehir bulunmasa da, yapılan çabalar ümit vericidir. Tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de sürdürülebilirlik ve akıllı kent kavramları önem kazanmış ve çeşitli uygulamalar başlatılmıştır. Ancak, Türkiye'deki akıllı kentleşme çalışmalarının gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye ulaşamadığı görülmektedir. Bu çalışmada, Dünya'da ve Türkiye'de akıllı kent uygulamaları ve akıllı kent sistemleri üzerine yapılan incelemeler eşliğinde, kavramın sürdürülebilirlik ile ilişkisi irdelenmektedir.
Özet (Çeviri)
In the present time, the developed and developing cities have been in competition with each other to become a smart city. Although there is still not any city fullfilling the requirements for smart city, the endeavors the promising Studies. In allied with the World, the sustainability and smart city-concepts in Turkey have gained importance, and some applications have been actualized accordingly. However, all the efforts in Turkey could not reach the same levels in the developed countries. The objective of this study was to review the smart city and systems in the World and Turkey.